24.09.2021 06:42
Просмотров: 626

23.09.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

23.09.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

ВООЗ

Варіант коронавірусу B.1.617.2, який уперше виявили в Індії і який ВООЗ маркує як «Дельта», зафіксували ще у п`яти країнах, загальна кількість яких становить 185. Статистика щодо поширеності інших варіантів коронавірусу у світі подібна попередньому тижню: варіант B.1.1.7, який походить із Великої Британії і який ВООЗ класифікує як «Альфа», зафіксували у 193 країнах та територіях; варіант «Бета» (B.1.351) з Південної Африки – у 142 країнах та територіях; варіант «Гамма» (P.1) з Бразилії – у 96-ох.

МОЗ Німеччини заявило, що країна висунула на посаду директора ВООЗ кандидатуру Тедроса Адханома Гебреєсуса на новий термін. Кандидатура Гебреєсуса була висунута за день до закінчення прийому заявок. Отже, чинний директор ВООЗ з Ефіопії на сьогодні є єдиною людиною, яка претендує на цю посаду.

ООН, G7

Обіцянка G7 надати мільярд доз вакцин від коронавірусу поки не втілена, це є лише частиною необхідних зусиль. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, виступаючи по відеозв'язку на саміті з питань боротьби з пандемією. «Система глобальної охорони здоров'я поки не справляється, 4,5 млн життів втрачено, і кількість зростає. – Ми маємо у своєму розпорядженні ефективні вакцини проти COVID-19 і можемо покінчити з пандемією. Тому я закликав до вироблення глобального плану щодо вакцинації і сподіваюся, що нинішній саміт стане кроком у цьому напрямі».

Європейський Союз

Євросоюз планує цього тижня виключити Молдову та Боснію і Герцеговину зі списку країн, громадяни яких можуть подорожувати до країн блоку без додаткових обмежень, пов’язаних із коронавірусом.

Австрійська Республіка

Влада Відня анонсувала посилення пов'язаних із коронавірусом обмежень, оскільки кількість випадків захворювання COVID-19 і кількість госпіталізацій продовжує зростати. Попри те, що коронавірусні правила у Відні вже суворіші, ніж деінде в Австрії, з 1 жовтня вони будуть посилені.

Грецька Республіка

Греція провела випробування безпілотного літального апарату для доставлення ліків в ізольовані місця екологічно безпечним способом, відправивши його в село з населенням 200 осіб. Дрон вилетів з міста Трікала на північному заході Греції і пролетів 3 км до Лептокарії. Він зробив дві зупинки і приземлився біля аптеки та на фермерському полі. «Технології можуть дати реальні вирішення реальних проблем, які у нас є сьогодні. Сьогодні ми відвезли ліки в найближчу аптеку, завтра це може бути перевезення ліків для якоїсь невідкладної допомоги», – сказав мер Трікали Дімітріс Папастергю. Програма під назвою «Harmony», що фінансується ЄС, спрямована на використання низьковуглецевих і менш ресурсномістких рішень для транспорту. Програма дронів призначена для обслуговування людей із обмеженими фізичними можливостями, ізольованих сіл і будинків, а також місць надзвичайних ситуацій. Офіційні особи заявили, що проєкт особливо важливий під час пандемії COVID-19. Програма «Harmony» буде випробувана у шести містах Європи та Великої Британії.

Королівство Данія

Зважаючи на статистику захворюваності, Х. Нільсен, фахівець-вірусолог з університетської лікарні м. Ольборг, сказав, що вірус стабілізувався і в найближчому майбутньому «немає нічого загрозливого», проте важко робити будь-які прогнози з наближенням холодної погоди.

Румунія

У Румунії зафіксували найвищу щоденну кількість заражень коронавірусом протягом поточного року. Зазначається, що 7 045 нових випадків COVID-19 зафіксували в країні упродовж останньої доби. Пік захворюваності, зафіксований у 2020 році, становив 10 300 нових випадків. Раніше цього місяця експерти органів охорони здоров’я дали прогноз, що у жовтні Румунія може щодня фіксувати 15–20 тисяч нових випадків COVID-19. Близько 35 800 людей померли внаслідок хвороби від початку пандемії в Румунії.

Словацька Республіка

У Словаччині за останню добу підтвердили 1 180 нових випадків зараження коронавірусом, і це найбільший показник з квітня. Словацькі показники вдвічі більші, ніж у сусідніх Чехії або Угорщині, при цьому в обох країнах приблизно вдвічі більше населення. Зараз у лікарнях Словаччини перебуває 329 пацієнтів із підтвердженим COVID-19, з яких 44 – у відділеннях інтенсивної терапії, а 34 підключені до апаратів ШВЛ. Високі цифри можуть бути пов'язані з низькою кількістю вакцинованих. У країні з населенням у п’ять мільйонів людей 2 426 450 осіб були вакциновані першою дозою, а 2 302 314 осіб отримали дві дози. Це становить трохи більше 40 % населення.

США

Президент США Джо Байден виступив із заявою про стримування пандемії COVID-19 і оголосив про зобов'язання США купити ще 500 мільйонів доз вакцини для передачі її іншим країнам. Байден сподівається показати іншим країнам приклад того, як США пожертвували в різні частини світу більш ніж 1,1 мільярда доз вакцини проти COVID-19. Вакцини від PfizerInc і BioNTech SE будуть відправлені в країни з низьким і середнім рівнем доходу, починаючи з січня. «Це величезне зобов'язання США. Фактично, на кожне щеплення, що ми зробили в цій країні на сьогодні, ми тепер жертвуємо три щеплення іншим країнам», – повідомили в Держдепі. Уряд США заплатить близько семи доларів за кожну дозу вакцини, що в загальному становитиме суму в 3,5 мільярдів доларів за 500 млн доз. Згідно із заявою компаній Pfizer і BioNtech, постачання перших 500 мільйонів доз почалися в серпні, а загальний мільярд доз, як очікується, буде доставлений до кінця вересня 2022 року в 92 країни з низьким і середнім рівнем доходів та 55 держав-членів Африканського союзу.

Американський медичний регулятор дозволив масове застосування додаткових (бустерних) доз вакцини проти коронавірусу від компаній Pfizer і BioNTech для низки найбільш вразливих груп населення.

Канада

Міністерство охорони здоров’я Канади присвоїло нові назви для вакцин Pfizer, Moderna та AstraZeneca. Вакцина Pfizer-BioNTech відтепер матиме назву Comirnaty. За словами представника компанії-виробника, це комбінація з термінів «СOVID-19», «mRNA», «community» та «immunity».

Вакцина Moderna буде відома як SpikeVax, а AstraZeneca тепер називається Vaxzevria.

Представник компаній Pfizer і Moderna заявили, що зміна назв означає повне схвалення вакцин Міністерством охорони здоров’я Канади, які раніше були визнані відповідно до тимчасового наказу, термін дії якого закінчився 16 вересня. Міністерство охорони здоров’я Канади зазначає, що самі вакцини не змінюються – змінилися лише їхні назви.

Мексиканські Сполучені Штати

Всього застосовано 95 713 410 доз вакцин від COVID-19 для щеплення 62 466 037 громадян. Із них повний курс вакцинації – дві або одну дози залежно від марки вакцини – пройшли 42 200 082 людини, а частковий – одну дозу за необхідних двох, отримали 20 265 955 мексиканців та іноземців. Таким чином, вже провакциновано 70 % населення віком старше 18 років.

Республіка Ємен

У Ємені триває третя хвиля COVID-19, що загрожує 99 % нещепленого населення. Зафіксовані випадки збільшилися втричі, а смертність зросла більш ніж у п’ять разів (420 %) за останній місяць. Двома дозами вакциновано лише 0,05 % населення, однією дозою ‒ 0,96 %. Нині введено 322 934 дози вакцин. Незважаючи на обіцянки COVAX доставити 4,2 млн. вакцин, надано лише 511 тис.

Директор конфедерації благодійних організацій «Oxfam» в Ємені Мухсін Сіддікі зазначив, що Ємен має один із найвищих у світі показників смертності від COVID-19.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович