26.11.2021 06:41
Просмотров: 499

25.11.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

25.11.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

ВООЗ

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус висловив сподівання, що наступного тижня буде досягнуто консенсусу з питання відмови від прав інтелектуальної власності на препарати проти COVID-19. «Я сподіваюся, що стане можливим знайти консенсус і просунутися вперед щодо зняття захисту прав інтелектуальної власності в рамках Угоди з торговельних аспектів прав інтелектуальної власності з огляду на проведення конференції СОТ на рівні міністрів та підтримку широкого кола країн», – заявив він. Глава ВООЗ раніше неодноразово закликав владу країн, які беруть участь у переговорах про права на інтелектуальну власність у СОТ, призупинити дію положень патентного права стосовно тих вакцин від COVID-19, які схвалені для використання у надзвичайній ситуації. Такий захід дозволив би розширити виробництво вакцин, зазначають у ООН.

Тедрос Адханом Гебреєсус висловив занепокоєння «хибним почуттям безпеки», що виникло в низці країн через вакцинацію проти COVID-19, і нагадав, що вакциновані люди все одно мають дотримуватися заходів безпеки від коронавірусу. «Ми занепокоєні хибним почуттям безпеки в багатьох країнах і спільнотах, нібито вакцини закінчили пандемію COVID-19, і вакциновані люди не повинні дотримуватися інших заходів», – заявив на прес-конференції Адханом Гебреєсус. Він зазначив, що «вакцини рятують життя, але вони не можуть повністю запобігти передачі коронавірусу». Глава ВООЗ закликав дотримуватися заходів проти коронавірусу – носіння масок, дотримання соціальної дистанції та уникнення скупчень людей, навіть тим, хто вже був вакцинований. Водночас виконавчий директор Європейського бюро ВООЗ Робб Батлер заявив, що країни Європи мають задуматися про обов'язкову вакцинацію проти коронавірусу. «Ми віримо, що настав час поговорити про це як з індивідуального, так і з популяційного поглядів. Це здоровий діалог», – сказав Батлер. Натомість глава Європейського центру профілактики і контролю захворювань Андреа Аммон заявила, що обов'язкова вакцинація може призвести до інтенсивнішої відмови від щеплень. «Це не чарівна паличка. Вона може бути ефективною, збільшити рівень вакцинації, а може поляризувати. І серед тих, хто все ще не вакцинований, не всі проти вакцин, багато хто просто хоче, щоб це було їхнє рішення, а не щось нав'язане», – сказала Аммон.

Королівство Данія

За інформацією данських органів охорони здоров'я, коефіцієнт «R», що відображає середню кількість інфекцій, які передає один хворий на коронавірус, становить 1,1 четвертий тиждень поспіль. Це означає, що 10 осіб заражають 11 інших, і епідемія в країні зростає.

Італійська Республіка

Уряд Італії готує постанову про введення так званої «супер зеленої перепустки» для того, щоб стримати поширення COVID-19. Її зможуть отримати вакциновані і ті, хто перехворів. Таким чином, у країні діятимуть «зелена перепустка» і «супер зелена перепустка». Перша видаватиметься за наявності тільки негативного тесту на COVID, друга – тим, хто вакцинувався чи перехворів. Тільки «супер зелена перепустка» дозволить відвідувати розважальні й культурні заходи. Звичайна дозволить людям перебувати на робочих місцях. Невакцинованим буде заборонено відвідувати бари, ресторани, кінотеатри, театри, стадіони і спортивні зали, басейни й тренажерні зали, гірськолижні курорти, дискотеки та ігрові кімнати. Крім того, термін дії таких COVID-сертифікатів може скоротитися до 9 місяців, але останнє слово в цьому питанні ще має сказати італійський уряд. Також в Італії скорочується інтервал для прийому бустерної дози. Тепер її можна вводити через 5 місяців після другої.

Республіка Кіпр

Влада Кіпру заборонить відвідувати закриті приміщення: торгові центри, ресторани й супермаркети тим, хто не отримав третю дозу вакцини. З 18 грудня припиняється дія паспорта щеплення SafePass. За словами міністра охорони здоров’я Кіпру Міхаліса Хаджіпантела, з 18 грудня завершується дія паспорта вакцинації у тих людей, які отримали останню дозу вакцини рівно сім місяців тому. Водночас з 15 грудня відвідувати закриті й відкриті спортивні стадіони, театри, кінотеатри, нічні клуби та ресторани зможуть лише особи від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини. Наприкінці грудня носіння захисних масок у приміщеннях стане обов’язковим для всіх віком від 6 років. Усі шкільні різдвяні заходи будуть скасовані. Також діти віком від 6 до 11 років будуть зобов’язані пред’являти довідку про одужання або ПЛР-тест для доступу до закритих приміщень.

Словацька Республіка

Уряд Словаччини з 25 листопада запровадив по всій країні двотижневий локдаун на тлі стрімкого збільшення нових випадків захворювання на COVID-19. За словами міністра економіки Річарда Стуліка, обмеження, які торкнуться як вакцинованих, так і невакцинованих громадян, включатимуть закриття ресторанів і магазинів, що не продають товари першої необхідності.

Федеративна Республіка Німеччина

З 24 листопада у Німеччині діють посилені карантинні норми. Тепер проїзд у громадському транспорті та вхід до офісів дозволяється лише за наявності COVID-документів. Крім сертифіката про вакцинацію також приймаються негативний результат ПЛР-тесту або довідка про одужання від COVID-19. У ФРН такі правила назвали «3G» («перехворів», «щеплений», «протестований»). Кожна федеральна земля Німеччини має право вводити додаткові обмеження відповідно до поточної ситуації з коронавірусом. Тому в деяких регіонах не працюють кафе, бари та ресторани. В інших діє правило пред'явлення COVID-документів для відвідування всіх громадських місць.

Грузія

Координаційна рада з питань боротьби з коронавірусною інфекцією при уряді Грузії ухвалила рішення зняти деякі обмеження, запроваджені через пандемію COVID-19. «З 1 грудня скасовується погодинне обмеження на роботу ресторанів, у яких прийматимуть гостей лише за «зеленими паспортами», що видають вакцинованим або перехворілим на COVID-19 громадянам», – сказав керівник оперативного штабу Координаційної ради Гіоргій Гібрадзе. Він повідомив, що з 1 грудня відвідування глядачами театрів і кінотеатрів збільшиться з 30 % до 50 %. Водночас епідемічна ситуація в Грузії залишається важкою.

Канада

23.11.2021 Канада розпочала реєстрацію на вакцинацію дітей віком від 5 до 11 років. За перші дві години лише у провінції Онтаріо було записано понад 68 тисяч дітей.

Міністр закупівель Ф. Тассі заявила, що Канада отримає 2,9 мільйона доз дитячої вакцини до кінця тижня, чого буде достатньо, щоб вакцинувати кожну дитину цієї вікової групи.

Міністерство охорони здоров’я Канади повідомило про утилізацію 5 % від всієї отриманої вакцини від коронавірусу, що пов’язано з невчасним її використанням.

Федеративна Республіка Бразилія

Національне агентство з санітарного нагляду Бразилії (Anvisa) дозволило застосування бустерних доз вакцини Comirnaty від коронавірусу виробництва американської фармацевтичної компанії Pfizer та її німецького партнера BioNTech. «Після схвалення Anvisa в інструкції буде зазначено на можливість застосування Comirnaty для вакцинації повнолітнього населення як бустера не раніше ніж через шість місяців після введення другої дози», – йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті агентства. Препарат має використовуватися як додаткова доза тільки у тих, хто раніше прищепився Comirnaty.

Східна Республіка Уругвай

Експертна рада з вакцин Уругваю одноголосно рекомендувала почати щеплювати від коронавірусу дітей від 5 до 11 років, – повідомило Міністерство охорони здоров'я країни.

Нова Зеландія

Влада Нової Зеландії наступного року дозволить повністю вакцинованим іноземним мандрівникам в'їжджати на територію країни. Міністр реагування на COVID-19 Кріс Гіпкінс 22 листопада описав поетапний план відкриття кордонів. На першому етапі повністю вакцинованим громадянам Нової Зеландії та резидентам, які зараз перебувають в Австралії, дозволять повернутися з 16 січня. Для жителів Нової Зеландії, які перебувають у всіх інших країнах, відкриють кордони з 13 лютого. Повністю вакциновані іноземні туристи зможуть в'їхати до країни з 30 квітня 2022 року, але після прибуття вони мають відбути семиденну самоізоляцію.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович