27.11.2021 06:30
Просмотров: 491

26.11.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

26.11.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

ВООЗ

26 листопада ВООЗ проведе надзвичайне засідання на тему нового штаму коронавірусу, виявленого у ПАР і Ботсвані, який може мати підвищену здатність до мутації.

Королівство Данія

На тлі збільшення кількості щоденних заражень данський уряд запропонував введення нових обмежень, включаючи носіння захисних масок у громадських місцях. Якщо пропозиція буде підтримана парламентською більшістю, нові обмеження наберуть чинності 29 листопада ц. р. і поширяться на громадський транспорт, лікарні, медичні установи, магазини. При цьому буде розширена сфера необхідності пред’явлення цифрового COVID-19-паспорта, включаючи вищі навчальні заклади, перукарні, робочі місця та піклувальні заклади для людей похилого віку.

На цей час вимога щодо пред’явлення ковід-паспорта поширюється на нічні клуби, кафе, автобуси для вечірок і криті ресторани, а також на масові заходи, що проводяться на відкритому повітрі, де кількість учасників перевищує дві тисячі людей.

Чеська Республіка

Чехія знову запроваджує надзвичайний стан через пандемію коронавірусу. Як заявив в. о. прем’єра Андрей Бабіш, надзвичайний стан почне діяти з 26 листопада і діятиме протягом 30 днів.

Турецька Республіка

Міністр охорони здоров’я Туреччини Ф. Коджа завив: «Сьогодні подано заявку на схвалення до застосування вітчизняної вакцини проти COVID-19 Turkovac. Ми сподіваємося, що вона широко використовуватиметься до кінця року».

Держава Катар

У Державі Катар активізовано кампанію зі щеплення третьою («бустерною») дозою осіб, у яких з моменту другого щеплення минуло понад шість місяців. Першочерговій вакцинації підлягають медичні працівники та співробітники правоохоронних органів. Упродовж останніх кількох днів кількість осіб, яка щоденно вакцинується, зросла з 1,5-3,5 до 6-7,5 тисяч.

Арабська Республіка Єгипет

За інформацією МОЗ АРЄ, країна отримала чергові партії з 3,68 млн. доз вакцин від коронавірусу через ініціативу COVAX.

Зокрема це 2,38 млн. доз вакцини AstraZeneca, отримані через COVAX у співпраці з GAVIVaccine Alliance, та 1,3 млн. доз вакцини Johnson&Johnson через COVAX від уряду США.

Єгипет загалом забезпечив надходження до країни 80,5 млн. доз схвалених ВООЗ вакцин проти Covid-19, і вже зробив понад 40 млн. щеплень. Крім того, на поточному тижні уряд АРЄ схвалив проведення третьої прискорювальної вакцини для найвразливіших груп у країні.

Південно-Африканська Республіка

Міністр у канцелярії президента ПАР М. Гунгубеле повідомив, що через пандемію коронавірусу уряд продовжив до 16 грудня дію режиму надзвичайної ситуації, запровадженого в березні 2020 р.

Китайська Народна Республіка

Два китайських антивірусних препарати від COVID-19, розроблених Шанхайським інститутом фармакології при Академії наук Китаю /АНК/, вступили в стадію клінічних випробувань. Один із препаратів VV116 є пероральною нуклеозидною лікарською речовиною, та продемонстрував перспективні результати під час експериментів, проведених на мишах. Він показав значну інгібувальну активність у тестах in vitro щодо вихідного штаму COVID-19 і варіантного штаму, такого, як дельта-варіант. VV116 був уперше схвалений для клінічних випробувань в Узбекистані, клінічні випробування також проводяться в Китаї.

Інший препарат називається FB2001. Це нове з'єднання, розроблене і синтезоване на основі головної протеази коронавірусу, ключового ферменту, який відіграє основну роль у реплікації вірусу. Доклінічні дослідження також показали, що сполука проявляла потужну інгібувальну активність щодо вірусу в культурі клітин. Цей препарат був спільно розроблений Шанхайським інститутом фармакології, Шанхайським науково-технічним університетом і Уханьським інститутом вірусології при АНК.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович