22.02.2019 06:04
Просмотров: 1430

А тепер про боротьбу з корупцією - "МИРОТВОРЕЦЬ"

А тепер про боротьбу з корупцією - МИРОТВОРЕЦЬ

А тепер про боротьбу з корупцією.

5 років тому ми вигнали Януковича. В цей день розпочалася боротьба з корупцією. Отже, що вдалося Україні за ці 5 років?

“Рейтинги сприйняття” і крики про “найбільшу корупцію”, – то для дурнів, що читають по заголовкам. Давайте розберемося в справжніх результатах боротьби з корупцією. На фактах.

$3 МЛРД конфісковано в бюджет;

100 тисяч гектарів незаконно привласненої землі (1 тис кв км. Половина Люксембургу. Територія України – 603 тис кв км.);

Конфісковано Укртелеком, Приватбанк;

повернуто контроль над Укрнафтою;

3 тисячі хабарників отримали вироки.

Не треба мені казки про “посади трьох друзів”. Просто покажіть приклад подібного в іншій країні за 5 років. Під час війни.

На цьому можна було б закінчити дискусію. Та це далеко не все.

* ProZorro.

До Майдану держзакупівлі були найлегшим способом розкрадання бюджету. Тепер все в електронному вигляді.

Результат: 65 МІЛЬЯРДІВ грн зекономлено на одних тільки тендерах. 65 МІЛЬЯРДІВ!

Для тих, кому цікаво як рахується економія – тут.

* Е-декларування для всіх чиновників.

Такого нема ніде в Європі. Зараз ми можемо побачити декларацію будь-якого політика, чи чиновника. Відкрити і побачити, наприклад, що кандидат Тимошенко, виявляється, за все життя не заробила на власне житло. І зробити висновок – і про її чесність, і про здатність врятувати інших. А що робити з цією інформацією це вже справа виборця.

* Електронне автоматичне відшкодування ПДВ.

При Януковичу крали як на незаконному відшкодуванні ПДВ (фіктивні заявки), так і на законному (відкати).

“Роками процес відшкодування ПДВ був зосередженням корупції у ДФС. За інформацією, яка надходила від платників, за законне право отримати бюджетне відшкодування з деяких платників вимагали хабар від 20 до 40%. Чому нам необхідна реформа фіскальної служби.

Щоб оцінити хоча б приблизно розміри дійної корови – у 2018 році платникам відшкодовано 131,7 млрд грн ПДВ.

І це тільки по законному праву отримати ПДВ. А ще були фіктивні заявки.

Тепер всі заявки відшкодовуються автоматизованою системою без втручання людини.

* Реформа держзакупівель ліків.

Раніше на цьому шматку бюджетного пирога сиділи паразити. Тепер закупівлі ліків ідуть тільки через міжнародні організації.

Результат: “за даними Рахункової палати, бюджет став щорічно економити 40% від сум, виділених на ці цілі. Наприклад, у 2018-му на держзакупівлі ліків пішло майже 6 млрд грн. Відповідно економія склала 2,36 млрд грн.”

Отож тепер зрозуміло чому з Супрун воюють і намагаються прибрати всі – від колишніх регіоналів, до ляшківців і тимошенко?

“На сьогодні за одним лише напрямком дорослої онкології 90% препаратів закуповуються дешевше, ніж у 2014 році, говорить Олена Щербан, керівник медичного напрямку ЦПК. Для прикладу вона наводить ціну популярного в онкології препарату Бікалутамід: вона знизилася в 19 разів.”

Також майже 300 млн грн на схемах з інсуліну (там же).

* Очищення банківського сектору.

З 2014 року для оздоровлення та зміцнення банківської системи було виведено з ринку 95 банків (зі 180 в 2014 році).

Результат: Прибуток українських банків досяг історичних максимумів (21,7 мільярда гривень). І це взагалі вперше за 5 років у банківської системи прибуток. Але в 2013 “прибуток” був аж 1,3 млрд грн.

Подякуємо сміливій Валерії Гонтаревій, чиє ім’я незаслужено змішане з лайном. Зараз вона передає свої знання в Лондонській школі економіки. Її заступники Владислав Рашкован і Олександр Писарук працюють в МВФ. Не оцінили іноземці місцеві байки про “погану Гонтарєву”. І тепер наші уми працюють на іноземців.

* Децентралізація.

Це теж про антикорупцію. Раніше регіон перераховував гроші в Київ, а щоб отримати назад, треба було їхати на поклон і давати чиновнику в Києві відкат. Доходило до 50% в кращі роки хозяйствєнніков. Тож суми крались величезні, поки у вас в місті ліхтар на вулиці не горів.

Тепер всього цього нема і “Реформа децентралізації є без перебільшення однією з найбільш успішних та системних реформ в новітній історії нашої держави.” – типовий заголовок в ЗМІ.

* Реформа в Нафтогазі, тарифи.

Так-так, це теж про корупцію. Необгрунтовано низькі тарифи це хабар від правлячої банди люмпену і любителям халяви. За їхньої підтримки бандити завжди приходять до влади і потім крадуть все, що погано лежить.

До Майдану тарифи були штучно занижені. Хоча всі знали, що люля нам підписала ціну на газ 600 доларів. То з чого б це взялися низькі тарифи? В результаті дефіцит Нафтогазу досягнув 100 млрд грн. Покривали його із бюджету і всі раділи, типу якийсь бюджет…, головне не мій. Януковичі і Тимошенки брали кредити (по МІЛЬЯРДУ доларів на місяць) і за рахунок цих кредитів покривали шалений дефіцит. Класна економіка – набратися в борг і жити. Та потім гроші закінчились і курс гривні тютю. І всі ми, всією країною, в 2014му заплатили знеціненням гривні і зараз залишаємося ще винними МВФ за їхні кредити. Ось це результат дружби любителів халяви і тимошенок-азарових.

Це соціалізм. Так розвалився СССР. І добре, що такого більше немає.

Я знаю, що це все до любителів халяви, як горохом об стіну. Для них головне халява. От тільки я плачу всю сумму за коммуналку. Чому я повинен платити за інших? Іди візьми собі кредит у банку і живи красіво, а потім пролети і хай банк забере твою квартиру і викине тебе на вулицю. Не тягни мене і всю країну за собою.

Отже. Результат: Нафтогаз у 2018 році сплатив до державного бюджету 136,5 МІЛЬЯРДІВ грн податків, ренти, дивідендів. А роком раніше ще 106 МІЛЬЯРДІВ. Щоб вклався в голові порядок цифр – бюджет Збройних Сил під час війни – 101 мільярд.

Нафтогаз – замість найбільшої проблеми став найбільшим платником податків у бюджет. Саме з цього є можливість захищатись від агресії і робити нонсенс під час війни – піднімати пенсії і зарплати, і не вводити продуктові талони. І до речі: для бідних є субсидії. Платяться вони з ренти на родовища. Тож газ власного видобутку саме і працює на бідних.

Тут доречно буде згадати також запущену цього місяця історію з монетизацією субсидій. Це буде ще один потужний антикорупційний крок.

Йдемо далі.

Прибрали можливість для Коломойского контролювати Укрнафту і одразу ДЕСЯТКИ мільярдів пішли в бюджет країни.

В 2018 році “Укрнафта” сплатила податки на суму 15,3 мільярдів гривень. Роком раніше – 10,5 мільярдів гривень, а 2016 року – 8,1 мільярдів гривень.

В 2015 у Укрнафти був податковий борг 15 млрд грн.

* Націоналізовано Приватбанк.

І одразу 6,1 млрд грн податків сплачено до бюджету за 2018 рік. А схудлий минулий власник сидить у Ізраїлі з арештованим у Лондонському суді майном по позову України і сподівається привести до влади своїх маріонеток.

Ось такий результат.

І це все ще до того, як запрацювала так звана антикорупційна інфраструктура – НАБУ, САП та АКС. Україна для боротьби з корупцією створила такий аппарат, якого нема ніде у світі.

Та це запишемо і в успіхи, і в провали. Провали – тому, що влада допустила в процес формування нездар і злочинців, людей з оточення банди януковича, котрі корчили з себе “активістів” і фактично дозволили саботувати роботу НАБУ.

Але коли замінять їхнє керівництво і антикорупційні органи доб’ються перших вироків топ-чиновникам, це буде ще один потужний і безумовний успіх Майдану.

* Нарешті реформа Генпрокуратури в цілому.

Це ще один антикорупційний крок. Раніше Президент міг подзвонити і наказати того посадити, а цього відпустити, а Генпрокурор передавав прокурору – інакше я тебе звільню. Це інструмент диктатури і також є корупцією в ширшому розумінні. Тепер це зробити не можна, бо всі звільнення робить Рада прокурорів, а не Генпрокурор.

Нарешті, в топ-корупції зникло поняття криш і недоторканих. Бачиш злочин – неси в ГПУ. Не віриш Луценку, іди в НАБУ. Там Ситник буде радий зробити собі ім’я.

Ось це, а не базікання по ефірам – справжня боротьба з корупцією. Україна закрила схеми не на мільярди, а на СОТНІ мільярдів гривень.

“Економічний ефект від боротьби з корупцією становить близько 6 мільярдів доларів на рік.” – Інститут економічних досліджень та політичних консультацій.

Легко розказувати про реформи Лі Куан Ю, який робив їх в країні меншій за Киів, 30 років, задавивши демократію. Україна зробила це за 5 років. Відволікаючи величезні сили на відбиття агресії. Так, ще багато чого не зроблено. Не поборені схеми на митниці, не проведено приватизацію, не введений реєстр споживачів газу, не змінено портновський КПК. Але ми зробили більше, ніж будь-хто за такий короткий проміжок.

Економіка росте на 3% ВВП/рік, а по всій країні будуються дороги, замінюється освітлення, будуються гуртожитки для військових і фельдшерські пункти на селі. Звідкись знайшлись гроші на підвищення пенсій, а мінімальна зарплата обігнала російську. Ще й 100 мільярдів гривень щорічно йде на армію. Звідки це все? Та просто красти перестали. Ось і все диво.

5 років тому Україна вийшла на Революцію Гідності. Мільйони українців ціною великих жертв і зусиль змусили владу поважати нашу гідність. 5 років нам розповідали, що результату нема. Ось результат. Ця боротьба з корупцією це і є повагою до гідності українців.

Наша боротьба ще не закінчена.

Не здатися і здобути остаточну перемогу – ось наше завдання.

Источник: myrotvorets.news

Автор: John Smith

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович