21.12.2021 07:44
Просмотров: 796

Арахамія припустив розширення "економічного паспорта" для пенсіонерів

Арахамія припустив розширення економічного паспорта для пенсіонерів

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія припускає розширення дії "економічного паспорта" українця на осіб похилого віку, зокрема, старших за 70-80 років.

Про це він розповів у інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що ініціативу можуть також поширити на дітей, народжених раніше 2019 року.

"Звичайно, є за що цю ініціативу (про "економічний паспорт" українця, – ред) критикувати. Наприклад, вона поширюється на дітей 2019 року народження, а не на всіх дітей. Але логіка наша проста: з якогось моменту треба розпочинати, а потім цю ініціативу розширюватимуть як на інших дітей, так і на пенсіонерів", – сказав він.

Водночас голова фракції заперечує можливість скасування "економічних паспортів".

"Ніхто цього не зробить, бо це буде політичне самогубство – забрати гроші у дітей. Навіть якщо буде економічна криза. Уявляєте, якщо чотирьом мільйонам виборців, у мільйона дітей яких на рахунках лежать накопичені державою кошти, прийти і сказати: "Я у вас забираю ці гроші або переполовинюю". Неможливо таке буде зробити", – вважає нардеп.

Нагадаємо:

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що незабаром на персональному рахунку кожного неповнолітнього українця будуть накопичуватись кошти за користування та видобутку надр країни.

У владній команді очікують, що діти, які матимуть економічний паспорт та отримуватимуть на спецрахунки кошти від рентних платежів, на момент досягнення повноліття матимуть на рахунках по 10 тисяч доларів в еквіваленті (у гривні з урахуванням інфляції).

Крім того, що потрібно народитися найпізніше у 2019 році, необхідно виконати ще дві умови: мати українське громадянство та проживати на території України протягом останніх 5 років.

Законопроєкт про економічний паспорт, внесений президентом на розгляд Ради, передбачає створення Фонду майбутніх поколінь - державні внески здійснюватимутьсящороку на кожного учасника Фонду до досягнення ним 18 років.

Источник: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович