05.08.2022 13:40
Просмотров: 729

Бійці 93ї бригади «Холодний Яр» розказали про найцікавіші екземпляри трофейної техніки

Бійці 93ї бригади «Холодний Яр» розказали про найцікавіші екземпляри трофейної техніки

«Лендліз» від російської армії окупантів продовжується. Хоча поповнення російською трофейною технікою українського війська вже не настільки масове, як було у перші місяці війни, на озброєння бригади все ж стабільно надходять нові зразки озброєння армії рф. Деякі з них в процесі захоплення втрачають «товарний вигляд». Тоді до справи береться ремонтний батальйон 93 бригади Холодний Яр. 

Командир рембату Дмитро розповів про особливості роботи батальйону і показав найцікавіші зразки: «Нона» на базі бронетранспортеру БТР-80: на ній відновили пневматичну систему. Це суто російська розробка. У неї башта у комплекті 2С3, а база – БТР-80. Цікава вона тим, що на ній знаходиться мінометна установка. У неї 120-міліметрова гармата, яка стріляє як мінами, так і снарядами 120 мм. Тут нарізний ствол. Забрали ми цю машину біля звільненого у березні населеного пункту Гусарівка на Харківщині. На техниці були наліпки з георгіївських стрічок. Тож, є велика імовірність, що бригаді дістався парадний екземпляр. 

«А ось вигорівша КШМ – командно-штабна машина на базі БТР-80. Це пункт управління для зв’язківців, але всі засоби зв’язку, якими вона була укомплектована, вигоріли. До нас вже потрапляли дві такі.

Ще трапилася така новинка російського виробництва як «Басурманин». Це БМП-1 як база, а на цій машині замість башти встановлюється модуль, як на БТР-82. Зараз ми очікуємо корпус від БМП-1, щоб встановити на нього вогневу систему та зробити українського «Басурманина».

На Сумському напрямку до нас потрапило багато кинутої техніки окупантів. Ми її усю відновили! В основному були проблеми з коробками передач. Масла там не було, тому коробки клинило. Редуктори теж були без масел. Це свідчить про те, що техніка окупантів відразу з консервації потрапляє до нас на війну. Її ніхто ніколи не використовував і не обслуговував належним чином. Тому окупанти часто банально кидали абсолютно нове озброєння, яке майже не потребувало ремонту».

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович