18.09.2019 07:02
Просмотров: 1205

Більше півсотні дівчат пройшли курс молодого бійця та навчаються на рівні з хлопцями

Більше півсотні дівчат пройшли курс молодого бійця та навчаються на рівні з хлопцями

Ще два військові виші долучилися до гендерної освіти. Тепер у Кадетському корпус та Інститут танкових військ НТУ “ХПІ” на рівні з хлопцями будуть навчатися і дівчата.

Іванна – майбутня танкістка. Це перша дівчина в історії танкового інституту, яка повністю пройшла курс молодого бійця та прагне навчатися на рівні з хлопцями.

Іванна Бурківська, курсантка Харківського військового інституту танкових військ НТУ “ХПІ”

Ми виходили в поле на тактику, орієнтувалися по місцевості. Ходили ми у броніжилетах, у касках. Все як має бути. Я ходила так само ж. – Скільки важив бронежилет? – 16 кілограмів. У спеку це було важко. Це було дуже гаряче. Таке дивне відчуття було, але нічого – витерпіли.

Цьогоріч п’ятьох курсанток зарахували до танкового вишу. Іванну призначили командиркою взводу. Зізнається: з радістю служила б лише з хлопцями, бо з ними легше порозумітися. Іванна зізнається: рівноправність з хлопцями є, але все одно у звільнення дівчат випускають частіше. Та й викладачі інституту говорять: чіпляли погони дівчатам вперше та вже зрозуміли, що до них потрібен особливий підхід.

Анна Каракуркчі, начальниця навчального відділу Харківського військового інституту танкових військ НТУ “ХПІ”

По посадам офіцерського складу є певні обмеження, оскільки є закон України “Про охорону материнства”, який захищає національні інтереси для того, щоб жінки народжували. Із цього року факультет озброєння військової техніки, який готує механиків-водіїв і спеціалістів по ремонту та озброєнні військової техніки, вперше прийняли дівчат.

До практики гендерної освіти долучилась і гімназія з підвищеною фізичною підготовкою “Кадетський корпус”. Там дівчата на відміну від майбутніх танкісток живуть у гуртожитку, а не у казармах, та й уніформа більш жіноча – спідниці та сорочки. Але у фізичних навантаженнях привілеїв не надають, кажуть у гімназії.

Олексій Магілін, заступник начальника гімназії “Кадетський корпус”

За той короткий термін, який вони у нас знаходяться, це порядка трьох тижнів, вже пішов четвертий. Скарг від дівчат жодної ми ще не чули. Навіть якщо порівняти з перебуванням хлопців, то я можу сказати, що дівчата гарно підготовані та гарно себе почувають.

Загалом у харківських вишах військову присягу цьогоріч прийняли більше півсотні дівчат. Погони чіпляли і в університеті повітряних сил. Тут жінок приймають вже не перший рік.

Источник: objectiv.tv

Автор: Вікторія Бондаренко

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович