24.01.2023 20:58
Просмотров: 470

Бундестаг обговорить передання Україні танків: ЗМІ пишуть, нібито Шольц вже ухвалив рішення

Бундестаг обговорить передання Україні танків: ЗМІ пишуть, нібито Шольц вже ухвалив рішення

У німецькому Бундестазі анонсували обговорення питання щодо можливих поставок танків Leopard в Україну на 25 січня. ЗМІ пишуть, нібито канцлер Німеччини Олаф Шольц вже ухвалив відповідне рішення. Офіційного підтвердження цьому немає, повідомляє Громадське.

У Бундестазі повідомили, що опозиційні фракції парламенту Німеччини ХДС/ХСС ініціювали на середу, 25 січня, обговорення питання надання Україні танків Leopard.

Як зазначається, опозиція хоче «покінчити з леопардовою блокадою федерального уряду» та побоюється втрати довіру до федерального уряду серед союзників.

Тим часом німецьке видання Spiegel пише, нібито канцлер Шольц вже ухвалив рішення щодо танків для України. А втім, офіційного підтвердження цьому немає.

За даними Spiegel, ідеться щонайменше про одну «роту танків» Leopard 2A6. У Міноборони Німеччини повідомляли, що мають у запасах 320 танків Leopard 2 (серій A5, A6 та A7). Але всі вони перебувають у різному стані та готовності до розгортання.

Нагадаємо, новопризначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що на засіданні Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн») 20 січня обговорювали постачання танків Україні, але жодного рішення не було ухвалено.

Попри це Пісторіус дав розпорядження перевірити кількість танків Leopard. Він наголосив, що це просто «підготовка до дня, який може настати».

«Тоді ми зможемо негайно надати підтримку за короткий час, якщо це рішення буде ухвалене Німеччиною та трансатлантичними партнерами», — сказав Пісторіус.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович