12.01.2020 08:50
Просмотров: 1290

Чому варто здати ялинку на перероблення, а не викидати у смітник

Чому варто здати ялинку на перероблення, а не викидати у смітник

У столиці є 15 пунктів збору – вони відкрилися в кожному районі

У Києві відкрилися пункти збирання й утилізації новорічних дерев. Всього у місті працює 15 таких точок – у кожному районі столиці. Там сосни та ялинки перероблять на тирсу, якою потім удобрюватимуть лунки інших дерев. Деталі дізнавалася журналіст "5 каналу" Єва Ніколашвілі.

Ялинці можна дати другий шанс. Для цього треба принести її на пункт утилізації та передати комунальникам. Вони перероблять її на тирсу.

Зібрану тріску використають із користю. Нею посипатимуть лунки дерев, які висаджуватимуть у місті.

"Її використовуємо для мульчування лунок хвойних дерев, тобто, коли ми висаджуємо, формуємо лунки для цього дерева і висаджуючи дерево, ми засипаємо мульчею, аби не допустити перегрівання ґрунту і забезпечити стабільний вологий режим", – розповідає в.о. генерального директора КО "Київзеленбув" Олексій Король.

Про користь ялинкової тирси розповідають комунальники та одразу показують, який вигляд матимуть удобрені кущі та дерева.

"Будемо підсипати для того, щоб збереглась волога. Щоб там рослини, які зимують, не вимерзали. Бур'яни не будуть рости", – кажуть комунальники.

Киянка Карина свою ялинку на місце утилізації приносить другий рік поспіль. Такі пункти вважає необхідними.

"Просто викинути в смітник може кожен, але ми розуміємо, що якщо ми принесемо це дерево в спеціальний пункт – його перероблять і не буде того звалища ялинок, які ми бачимо кожного року", – вважає киянка Карина.

Охочих здати новорічні дерева поки що небагато. У "Київзеленбуді" прогнозують: людей тут побільшає вже після Водохреща. Нині ж комунальники святкові дерева збирають по смітниках та на покинутих ялинкових базарах.

"Ми фіксуємо дві хвилі, коли люди самі безпосередньо несуть, по одному дереву з машини вигружають і приносять – таке відбувається вже після Водохреща. А перша відбувається якраз з 2 січня, коли власними зусиллями комунальні підприємства збирають ті ялинки, які залишилися на несанкціонованих або санкціонованих ярмарках", – про те, як збирають дерева у столиці, розповідає Олексій Король.

Принести новорічне дерево можна до 15 пунктів збору – вони відкрилися в кожному районі столиці. Працюватимуть місця утилізації до 1 лютого, утім, за потреби, їхню роботу можуть продовжити до 8 березня.

Источник: 5.ua

Автор: Єва Ніколашвілі, Микола Довгий

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович