21.04.2019 07:27
Просмотров: 1809

Чотири громади збираються розчистити Сіверський Донець

Чотири громади збираються розчистити Сіверський Донець

Роботи заплановані на ділянках річки, які знаходяться у межах громад.

Шістнадцять громад області отримали можливість втілити на своїх територіях масштабні й актуальні проекти з благоустрою. Частина з них займеться очищенням головної річки області, що надалі сприятиме комфортнішому відпочинку біля водойми і навіть розвитку водного транспорту, решта — твердими побутовими відходами.

Минулого тижня ГО «Інститут Громадянського Суспільства» підвів підсумки конкурсу «Партнерство міських та сільських громад як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку». Метою конкурсу було сформувати 25 партнерств, які стануть учасниками проекту та отримають консультаційно-організаційну підтримку експертів Інституту в підготовці мінімум одного-двох проектів, які можна буде подати на фінансування з ДФРР, державної програми регіонального розвитку та міжнародних донорських організацій.

Громади завдяки участі в проекті зможуть підвищити свої знання та вміння, розробити спільний розвитковий проект, а головне — навчитися меншими зусиллями вирішувати великі проблеми. Отримають консультаційно-організаційну підтримку експертів у підготовці проектів, які можна буде подати на фінансування з ДФРР, державної програми регіонального розвитку та міжнародних донорських організацій.

На Харківщині переможцями стали Чугуївська міська рада (ініціатор співробітництва) у партнерстві з трьома громадами, Кочетоцькою, Малинівською та Чкаловською ОТГ. 17 квітня вони вже уклали Меморандум на розробку спільного проекту. Його суть полягає у розробці плану з розчищення ділянок Сіверського Дінця в місцях відпочинку за допомогою земснаряда. Це має збільшити глибину річки приблизно на один метр. У Чугуєві мова йде про пляж на Фігуровці, біля колишньої третьої школи та вулиці Зінченка. Розчищення водойми — перший крок, який на майбутнє дозволить організувати зупинки для водного транспорту в популярних місцях відпочинку.

— Ми хочемо далі працювати спільно над підготовкою цього проекту і будемо шукати джерела фінансування для реалізації. З’являються варіанти співпраці, з'являються нові ідеї, зокрема, і щодо того, як сприяти залученню до цього проекту місцевого молодого малого бізнесу, — прокоментувала проект голова Чугуївської міської ради Галина Мінаєва.

Другий переможець конкурсу — Ізюмька міська рада (ініціатор співробітництва) у партнерстві з одинадцятьма громадами району (Бражківська, Бригадирівська, Вірнопільська, Заводська, Кам'янська, Куньєвська, Левківська, Малокомишуваська, Олександрівська, Чистоводівська, Оскільська ОТГ). Ці громади будуть працювати над спільним проектом у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Для довідки

За даними Харківської обласної ради, на сьогодні громади Харківської області уклали 35 договорів співробітництва, які охоплюють 113 місцевих рад, до складу яких входить 423 населені пункти. У рамках співробітництва утворено два спільних комунальних підприємства, підготовлено 33 інвестиційні проекти, з яких п’ять уже реалізовані.

За матеріалами: Інститут громадянського суспільства

Источник: slk.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович