21.09.2020 06:53
Просмотров: 706

Денис Шмигаль: Державний бюджет на 2021 рік — це бюджет можливостей

Денис Шмигаль: Державний бюджет на 2021 рік — це бюджет можливостей

Україна повинна мати можливості для свого подальшого розвитку. Тому державний бюджет на наступний рік — це бюджет можливостей і для держави, і для людей, і для бізнесу.

Про це розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» 18 вересня.

«Це бюджет можливостей. Він дає можливості для малого й середнього бізнесу, для промисловості, для розвитку економіки. Так само він дає можливості для людей, які потребують бюджетної допомоги. Це можливості для подальшого розвитку медицини, освіти, збільшення заробітних плат», — зазначив Глава Уряду.

Денис Шмигаль підкреслив, що в бюджеті закладені кошти на підвищення мінімальної заробітної плати. «Це простимулює економіку в непрості часи, коли попит в Україні падав протягом другого кварталу», — сказав Прем’єр-міністр і додав, що в третьому кварталі попит вже почав відновлюватися.

«Ми робимо все, щоб простимулювати споживчий попит на українські товари. І це плюс для малого й середнього бізнесу. Тому що українці сьогодні купують український товар», — відзначив Денис Шмигаль.

За словами очільника Уряду, Держбюджет-2021 — це й бюджет розвитку інфраструктури, зокрема продовження проекту Президента України «Велике будівництво»: «Збільшено в рази фінансування доріг. Це сильна мультиплікативна сфера, яка створює додаткові робочі місця в суміжних галузях».

«Це хороша основа для того, щоб наступного року ми отримали можливість розвивати нашу країну, отримати запланованих 4,6% зростання ВВП, отримати хороші соціальні, бюджетні, економічні показники», — наголосив Прем’єр-міністр.

У третьому кварталі, як зазначив очільник Уряду, вже спостерігається зростання в експортно орієнтованих галузях, зокрема у сфері будівництва, куди вкладаються значні кошти.

«Ми очікуємо на таке зростання в 4 кварталі та в наступному році, зважаючи на тенденції. Ми уважно їх прорахували разом з нашими міжнародними партнерами, брали до уваги аналітику та макропрогнози міжнародних організацій і робимо висновок, що 4,6% — абсолютно реальний прогноз зростання ВВП», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Источник: kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович