09.04.2021 09:39
Просмотров: 677

Держава бере на себе відповідальність за підтримку працівників та підприємців, які не працюють через карантинні обмеження

Держава бере на себе відповідальність за підтримку працівників та підприємців, які не працюють через карантинні обмеження

На своєму засіданні Уряд затвердив розроблений Мінсоцполітики Порядок виплати допомоги у розмірі 8 тисяч гривень підприємцям та найманим працівникам, робота яких вже тимчасово зупинена або буде зупинена внаслідок запровадження у 2021 році, починаючи з лютого, обмежувальних протиепідемічних заходів.

Надання такої допомоги передбачено Законом, який ініційований Президентом України Володимиром Зеленським.

Виплати в розмірі 8 тисяч гривень будуть здійснюватись автоматично, як і в грудні 2020 року, після подання людиною, яка має на них право, заявки через додаток або Єдиний портал державних послуг «Дія».

Відмінністю є те, що допомога надаватиметься застрахованим особам по факту впровадження протягом 2021 року «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території відповідного регіону, в якому роботодавець (страхувальник) застрахованої особи обліковується, як платник єдиного внеску.

Окрім гарантованої державою допомоги, підприємці та наймані працівники зможуть також одержати підтримку від місцевої влади – додаткові виплати з місцевого бюджету, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Коментує Марина Лазебна: "Хочу звернути увагу людей на два моменти, важливі при отриманні цієї допомоги.

По-перше, якщо людина отримала допомогу у 8 тисяч гривень протягом грудня 2020 – січня 2021, це не обмежує її права і можливість отримати допомогу і цього разу, якщо в регіоні, де вона працює, протягом 2021 року запроваджено карантинні обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Тому, будь ласка, звертайтесь, якщо допомога вам потрібна.

По-друге, хочу звернути увагу на строки. Людина може звернутись за допомогою протягом 30 днів із дня запровадження на території регіону, де вона працює, обмежувальних заходів «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Якщо ж людина працює в регіоні, в якому такі обмеження вже були раніше (лютий-березень) запроваджені протягом 2021 року, то відлік цих 30 календарних днів починається через 10 днів після набрання чинності Законом, який передбачає надання цієї допомоги. Тому у всіх буде час звернутись.

І я хочу також звернутись до місцевої влади, щоб вони також долучались до збереження та підтримки бізнесу на своїй території. Тому що це запорука подальшого розвитку, соціального добробуту в регіоні. Так, держава взяла на себе більшу частину відповідальності за підтримку працівників та підприємців, які не зможуть працювати через карантинні обмеження, але важливо, щоб і місцева влада брала на себе відповідальність".

Довідково

Постанова розроблена Мінсоцполітики на виконання Закону України про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19, прийнятого на позачерговому засіданні Парламенту 30.03.2021, за ініціативи Президента України (№ 1358) з метою забезпечення соціальної підтримки найманих працівників та ФОП у регіонах, на території яких установлено або буде протягом року установлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки.

Сьогодні “червоний” рівень епідемічної небезпеки установлено в 11 регіонах: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька, Чернігівська області та м. Київ.

Источник: msp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    932
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович