21.09.2021 09:17
Просмотров: 617

Детінізація економіки – основа плану трансформації економічної сфери України - Мінеконом

Детінізація економіки – основа плану трансформації економічної сфери України - Мінеконом

Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко взяв участь у панелі «Захист економіки від впливу організованої злочинності» V Харківського Міжнародного юридичного форуму. Олексій Любченко привітав учасників та зазначив, що питання детінізації економіки – важлива складова плану трансформації України і перші кроки у цьому напрямку вже зроблені.

«За попередніми розрахунками Мінекономіки, рівень тіньової економіки становить 30% від обсягу офіційного ВВП. Процес детінізації економіки є нагальним питанням. Урядом створена Міжвідомча робоча група з питань детінізації економіки та розвитку добросовісної конкуренції – це потужна команда фахівців, яку я маю честь очолювати. Минулого тижня провели перше засідання, на якому надали загальну оцінку рівню тіньової економіки в Україні та розробили заходи протидії тінізації у тютюновій та фінансовій сферах», - розповів Олексій Любченко.

За його словами, пріоритети діяльності робочої групи - визначення секторальності детінізації, розроблення КРІ для державних органів з реалізації дієвих заходів та впровадження інституційних змін. Перший віце-прем’єр-міністр запросив науковців та всіх зацікавлених долучитися до роботи у цьому напрямку.

Олексій Любченко виказав своє бачення щодо боротьби з економічною злочинністю: «Переконаний - необхідно використовувати адміністративні заходи – доступ до рахунків, заборона в’їзду, виїзду тощо. Методи, які використовуються у світі. У цьому напрямку маємо напрацювати чіткі цілі та здійснювати якісну координацію з міжнародними партнерами. Також необхідно докласти всіх зусиль, щоб якнайшвидше запрацювало Бюро економічної безпеки».

Окрім того, Перший віце-прем’єр-міністр повідомив, що Україна має намір провести інвентаризацію державної інтелектуальної власності.

«Вивели для себе формулу – розвиток людського капіталу через призму захисту інтелектуальної власності. Отже, в Мінекономіки запланували провести повну інвентаризацію державної інтелектуальної власності. Вже проводимо консультації з цього питання з міжнародними інституціями», - зазначив Олексій Любченко.

Источник: me.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    920
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович