25.03.2020 11:42
Просмотров: 978

ДФС пояснює: як відрізнити справжню марку акцизного податку на алкогольні напої від підробленої

 

З метою протидії розповсюдженню алкогольних напоїв з марками акцизного податку з ознаками підробки та убезпечення громадян від купівлі неякісної продукції повідомляємо на що необхідно звертати увагу.

Марки акцизного податку для алкогольних напоїв (далі – марки) виготовляються з паперу вагою 70 +/- 2,5 г/кв. метр і мають такі розміри:

- довжина – 160 міліметрів +/- 0,25 міліметра;

- ширина – 20 міліметрів +/- 0,25 міліметра.

Марка лікеро-горілчаної продукції вітчизняного виробництва, крім виноробної, виготовляється у зеленій кольоровій гамі. Для алкогольних напоїв, які є виноробною продукцією вітчизняного виробництва – червоній. Для лікеро-горілчаної продукції, крім виноробної, імпортного виробництва – фіолетовій. Для алкогольних напоїв, які є виноробною продукцією імпортного виробництва – оранжевій.

На кожну марку наносяться такі реквізити:

1. Слова «УКРАЇНА» та «МАРКА АКЦИЗНОГО ПОДАТКУ»;

2. Позначення виду марки:

- алкоголь вітчизняний (лікеро-горілчана продукція) –«АВ ЛГП»;

- алкоголь вітчизняний (виноробна продукція) –«АВ ВП»;

- алкоголь імпортний (лікеро-горілчана продукція) – «АІ ЛГП»;

- алкоголь імпортний (виноробна продукція)–«АІ ВП».

3. Індекс регіону України, що відповідає місцезнаходженню виробника продукції та позначається двома цифрами. Використовується лише для маркування вітчизняної продукції;

4. Серія та номер марки – чотири літери та шестизначний номер;

5. Місяць та рік, у якому вироблено марки для алкогольних напоїв –два двозначних числа через скісну риску;

6. Сума акцизного податку, сплаченого за одиницю продукції, з точністю до тисячного знаку, крім суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі алкогольних напоїв.

Для прикріплення марок використовується клей (дисперсійний, дескрин тощо), який не дає змоги зняти їх з виробів без пошкодження, у тому числі під час відкупорювання (розкривання) товару, і змивається у разі потреби в митті пляшок для повторного їх використання.

Марки наклеюються на пляшку П- чи Г-подібним способом через горловину. Під час відкупорювання товару марка повинна розриватися та втрачати свій первісний вигляд.

У разі реалізації напоїв в упаковках (типу "TetraPak") марки наклеюються по осі упаковки на верхній площині.

Перевірити справжність марки можна скористувавшись сервісом ДПС, розміщеним в «Електронному кабінеті» за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/. Для цього необхідно:

- зайти в розділ «Реєстри» https://cabinet.tax.gov.ua/registers;

- далі обрати «Пошук марки акцизного податку» https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark;

- ввести вид, серію та номер марки, яку ви хочете перевірити, а також суму ставки акцизу, зазначену на ній. Для вітчизняного алкоголю вводиться ще й індекс регіону;

- в результаті, якщо марка справжня, ви побачите: дату її видачі та реквізити суб’єкта господарювання, який отримав зазначену марку.

Зазначені паперові марки діятимуть до 1 травня 2020 року та застосовуватимуться виробниками до їх повного використання. З 1 травня цього року на алкогольні напої буде введено електронну акцизну марку. Такі зміни передбачені Постановою КМУ від 12 лютого 2020 р. №97 та Постановою КМУ від 12 лютого 2020 р. №74.

ДФС пояснює: як відрізнити справжню марку акцизного податку на алкогольні напої від підробленої

Довідково:

- вимоги до маркування алкогольних напоїв та індекси регіонів України наведені у Положенні «Про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів», затвердженому Постановою КМУ від 27 грудня 2010 р. №1251 (зі змінами);

- зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв затверджені Постановою КМУ від 14 травня 2015 р. №296 (зі змінами).

Источник: sfs.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: дфс, налоги

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович