14.03.2023 07:12
Просмотров: 812

Джекі Чан і все-все-все

Джекі Чан і все-все-все

Багато хто з вас дивився фільми з цим безумовно талановитим актором та каскадером. Він має «Оскар» за особистий вклад у кіномистецтво, посол доброї волі ЮНІСЕФ, Кавалер Ордену Британської Імперії і т.д. Та чи дивилися ви його фільми НЕ як комедійні бойовики, а як політичне кіно?

Наведу два приклади:

«Шанхайський полудень/Шанхайські лицарі»: шляхетний китаєць Чон рятує викрадену і вивезену в США принцесу, в компанії білого бандита-невдахи Роя, а у Лицарях - переслідують вбивцю батька Чона, який вивіз імператорську китайську печатку до Великої Британії. Примітка: в обох частинах повії - винятково європеоїдні жінки.

«Година пік» (1-3). Шляхетний інспектор Лі, бореться з тріадами в компанії з американським копом-невдахою. Афроамериканцем Картером. Але! В кожній частині, окрім постійного з‘ясування між Лі та Картером чия раса крутіша, Картер завжди докопується до білих, акцентуючи на тому, що він афроамериканець. Апогей цього наступає у третій частині, де Картер під дулом пістолета змушує французького таксиста співати з ним Гімн США. Ну це смішно, типу. І да, в кожній з частин «Години Пік» головний антагоніст - білий, таке собі надзло навіть над тріадами. Тема роздягнених жінок присутня - білі.

Тобто, типова сучасна лівацька повістка, яку просуває громадянин США Джекі Чан. Здавалося б, нічого дивного. Голівуд лівацький вже років 25, та от момент: маючи громадянство США, Джекі Чан є головним режисером у НАЙСТАРШІЙ кіностудії в Китаї - Чанчунській. Як так, не задумувались? То подумайте...

І Джекі - не єдиний приклад просування прокитайської та, водночас, антиамериканської та антиєвропейської повістки в Голлівуді. Прикладів багато. Згадайте такі фільми як «Куленпробивний» чи «Заборонене царство» з тим таки Джекі Чаном та Джетом Лі...

І отут ми підходимо до цьогорічної церемонії «Оскар», де статуетку отримала стрічка «Навальний»:

Я все одно проти, я вважаю кіноакадемію продажною, та от питання - кому вона продалася цього разу? Думаю, після всього вищенаписаного відповідь ясна... Китаю, звісно. Саме Китай пролобіював як вручення «Оскара» так і бан Зеленського. Складна гра, яка виглядає приблизно так:

Врученням «Оскара» фільму про хрєнову людину, та все ж політв‘язня Кремля Навального - Китай не тільки захистив його від вбивства. Він, вустами Юлії Навальной дав чіткий натяк Путіну про «Новую Россию», яка «неодмінно буде», якщо Путін не буде слухатися Сі. Паралельно, був чіткий посил Зеленському: «пора говорити зі мною, а не з екранів щоразу виголошувати Urbi et Orbi», саме тому сьогодні з‘явилася новина про те, що Сі планує поговорити із Зеленським у відеоформаті. Вперше з початку повномасштабної війни. Себто «Навальний» - інструмент тиску як на Путіна так і на Зеленського.

А Байден, в принципі, не проти. «Хай спробує», думає дідо Джо. Тим більше що за інформацією видання Politico, у Байдена були і є суттєві питання до Зеленського, зокрема по Бахмуту і Криму, на які він не має відповіді, тому Джо може «в темну» використати Сі як «лякучку»: «Ти або погоджуйся на те, що я тобі говорю, або Сі тебе зіжре»

Ну і якщо вже брати публічні аспекти, то заява новопризначеного Прем‘єр-міністра Китаю Лі Цяна про те, що «Китай і Сполучені Штати тісно взаємопов’язані економічно й обидві країни лише виграли від розвитку одна одної» - говорить про те, що принаймні ПОКИ ЩО Sleepy Joe та Red Panda воювати між собою не планують, тому потрібно якнайшвидше вирішити всі інші питання. Байдуже якими методами і байдуже - подобаються вони комусь чи ні...

Джерело: https://t.me/NazarPrykhodkoPlus/21956

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:32    213
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович