24.01.2023 09:40
Просмотров: 797

"Джонсонюк" – справжній українець. Навіть коли йдеться про корупцію

Джонсонюк – справжній українець. Навіть коли йдеться про корупцію

● Злі британські язики пишуть, що Борис рекомендував свого друга і донора Консервативної партії Річарда Шарпа на посаду голови корпорації BBC після того, як той допоміг Джону оформити гарантію на кредит у розмірі £800 тисяч. За українськими мірками – абсолютна дрібниця. Українські чиновники не беруть кредити, вони беруть хабарі. Але навіть такий скандал може коштувати Джонсону політичної кар’єри. 

● Не секрет, що Джонсон хоче повернутися у крісло прем’єра. Він користується підтримкою низових членів партії Торі, але викликає алергію серед високопоставлених консерваторів. Вчорашній візит Бориса до України у партії розцінюють як передвиборчий піар. Хоча Джонсон через це не перестає бути великим другом України.

● Корупційні скандали стали улюбленою темою для політичних розбірок у Британії останні три роки. Самого Джонсона спровадили з посади прем’єра після цілої серії гучних інцидентів. Бориса звинувачували у брехні королеві, неправомірних витратах на ремонт квартири, покриванні хабарника Патерсона, порушенні введених ним же ковідних правил. Добив же Джонсона секс-скандал, у який втрапив протеже Бориса Кріс Пінчер. 

● Але і наступники Джонсона виявилися зовсім не святими. Ліз Трасс провалилася за 45 днів, а Ріши Сунак втрапив у низку скандалів. Його найближчого соратника і міністра юстиції Домініка Рааба звинувачують у знущаннях з кількох колишніх підлеглих. А ще один колега Сунака в уряді Надім Захаві "розв'язував" податкові проблеми, коли торік обіймав пост міністра фінансів. 

● Опозиція закликає до перевиборів. Скоріше за все, консерватори на них програють. Тому партія намагається тасувати своїх лідерів, щоб утримати владу. Корупційний скандал навколо екс-прем’єра виник паралельно зі скандалом навколо Захаві. Схоже, угрупування консерваторів взялися зливати компромат на своїх лідерів: Сунак хоче утриматися у кріслі, а Джонсон хоче туди повернутися. 

● Такими темпами британці й Україну переплюнуть за кількістю скандалів і частотою зміни урядів.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/624

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

25.03.2024 09:51    332
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович