16.05.2019 09:22
Просмотров: 811

Джуліані: наступним послом США в Україні буде людина, яка підтримує Трампа

Джуліані: наступним послом США в Україні буде людина, яка підтримує Трампа

Джуліані стверджує, що Йованович, яка невдовзі має залишити Україну, була «частиною проблеми»

Наступним послом США в Україні буде людина, яка підтримує адміністрацію американського президента Дональда Трампа. Про це заявив особистий адвокат Трампа Руді Джуліані в інтерв’ю кореспонденту телеканалу «Інтер» у США Дмитру Анопченку, яке журналіст опублікував у себе в Facebook.

«Не буду називати прізвищ, але це буде людина, що підтримує адміністрацію президента Трампа і правильно розуміє його політику в цьому складному і ключовому регіоні світу», – зазначив Джуліані.

Він також стверджує, що посол Марі Йованович, яка невдовзі має залишити Україну, була «частиною проблеми», яку створили для команди Трампа в США.

«Вона була частиною всіх цих зусиль проти президента Трампа. Приблизно рік тому один з конгресменів розповів, що вона запевняє українських чиновників – мовляв, президента Трампа чекає імпічмент (через розслідування можливої змови з Росією – ред.). І це – брехня», – зазначив юрист.

Він додав, шо у посольстві були випадки «надання недостовірної інформації українській владі».

Найближчим часом Україну залишить посол США Марі Йованович – більш як за два місяці до терміну планованого завершення її каденції. У Держдепартаменті заявили, що заміна посла США є «плановою». У зовнішньополітичному відомстві уточнили, що «підтверджена дата від'їзду» дипломата в травні узгоджується з процесом передачі президентської влади в Україні.

Водночас провідні конгресмени-демократи висловили думку, що достроковий від’їзд посла США в Україні Марі Йованович може бути політично мотивованим кроком з боку адміністрації президента Дональда Трампа.

Раніше Джуліані планував відвідати Україну і, зокрема, обговорити з новообраним президентом Володимиром Зеленським джерела розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори у США, а також участь сина колишнього віце-президента США Джо Байдена в бізнесі, що перебуває у власності українського олігарха. Розмова, розмірковували ЗМІ, могла торкнутись також ролі Байдена у звільненні з посади генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Джуліані згодом скасував візит через шквал критики, зокрема, від представників Демократичної партії США. Демократи побачили в такому візиті спроби використати міжнародні відносини у внутрішньополітичних інтересах. Джуліані «намагається отримати політичну допомогу іноземної сили», заявив конгресмен-демократ Адам Шифф.

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: США

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович