14.11.2019 10:40
Просмотров: 878

Для "Корсарів" і "Стугн-П": конструктори передали ЗСУ тисячі керованих ракет

Для Корсарів і Стугн-П: конструктори передали ЗСУ тисячі керованих ракет

Для "Корсару" київські конструктори розробили РК-3К та РК-3ОФ, для "Стугна-П" – РК-2

Київські конструктори передали Збройним Силам України керовані ракети для ракетних комплексів "Корсар" і "Стугна". Про це повідомляє "АрміяInform".

За інформацією ресурсу, для "Корсару" київські конструктори розробили РК-3К із тандемною кумулятивною частиною та РК-3ОФ з осколково-фугасною бойовою частиною й ударним ядром.

Як відомо, "Корсар" – це легкий переносний ракетний комплекс. Габарити дозволяють вести вогонь "з плеча" і без додаткових пристроїв. Наведення виконується за допомогою лазерного променя і на низькоенергетичному рівні випромінювання.

Водночас ракету РК-2, яку теж уже доставили для війська, застосовують для іншого комплексу – "Стугна-П".

"Стугна-П" при максимальній дальності пострілу близько 5 км дозволяє знищувати броньовані цілі, які мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, зокрема з динамічним захистом. А також – малорозмірних цілей типу ДОТ, танк в окопі, легкоброньованих об'єктів та вертольотів. У ПТРК реалізоване наведення за спеціальним алгоритмом, коли сама ціль не опромінюється лазером до останньої секунди польоту ракети. Це дозволяє уникнути активації систем захисту, встановлених на сучасних зразках бронетехніки. Причому бронепробиття РК-2 становить мінімум 800 мм за динамічним захистом.

Як повідомляв 5.UA, у жовтні 2018 року Українська армія взяла на озброєння новий ракетний комплекс "Вільха". Згодом в українську армію почали надходити перші серійні ракети "Вільха", закуплені 152-мм снаряди, очікується серійне виробництво модернізованих реактивних систем залпового вогню "Верба".

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович