10.09.2020 10:08
Просмотров: 753

«Ефективна робота митниці – це питання національної безпеки», - Міністр фінансів Сергій Марченко

«Ефективна робота митниці – це питання національної безпеки», - Міністр фінансів Сергій Марченко

«Немає у державі складнішої і проблемнішої інституції, аніж митниця. Адже це – до 50% наповнення бюджету. Якщо вона не працює, країна мусить шукати ресурси, запозичувати десь гроші... Водночас, ефективна робота митниці – це питання національної безпеки», - розповів Міністр фінансів Сергій Марченко під час інтерв’ю для видання ЦЕНЗОР.

За словами Міністра, сьогоднішня ситуація в митних органах вимагає щоденних рішень, щоб зняти весь шквал проблем і запитань, та запустити нормальну роботу системи.

«У нас багато справ. Скажімо, прагнемо закінчити конкуренцію між митницями за клієнтів. Коли якась митниця створить кращі умови, порівняно з іншою... Вирівняємо митну вартість в усіх 16 митницях. Якщо десь буде нижча вартість, значить, попрощаємось з керівником. Зрештою, митниця має стабілізуватися і забезпечити результат», - зазначив Сергій Марченко.

Коментуючи кадрові рішення в Держмитслужбі, Міністр розповів, що уже запущено проект з оцінки кваліфікації та доброчесності посадовців на митниці, який є тестом на профпридатність.

«Ми запустили оцінку кваліфікації та доброчесності посадовців на митниці. Таку атестацію проходитиме весь особовий склад митниці, всі керівники. І це буде обов’язковою умовою для подальшої роботи в Держмитслужбі», - сказав Міністр фінансів.

Источник: mof.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович