18.04.2019 10:58
Просмотров: 1217

Генеральна прокуратура України продовжує активну діяльність з реформування правосуддя щодо дітей

Генеральна прокуратура України продовжує активну діяльність з реформування правосуддя щодо дітей

Питання профілактики злочинності у молодіжному середовищі, виправлення та перевиховання неповнолітніх порушників завжди було пріоритетним в діяльності органів прокуратури. У співпраці з Міністерством юстиції України та іншими центральними органами виконавчої влади проводиться системна робота, спрямована на забезпечення міжнародних стандартів до підлітків, які вступили в конфлікт із законом.

Зокрема у складі Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх розроблено Національну стратегію реформування системи юстиції щодо неповнолітніх на період до 2023 року, яку схвалено Урядом України. Стратегією визначено механізми, спрямовані на посилення відповідальності держави та суспільства за розвиток дітей, підвищення рівня соціального та правового захисту неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом, їх виправлення та соціальну реабілітацію, зниження рівня злочинності тощо.

Управлінням ювенальної юстиції Генеральної прокуратури України спільно з іншими уповноваженими органами та громадськими організаціями проведено експертне обговорення шляхів реалізації цієї Стратегії. Узгоджено заходи для удосконалення системи досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, системи покарань та їх виконання, ресоціалізації підлітків та профілактики правопорушень.

Також ведеться активна робота над проектом Закону України «Про юстицію щодо дітей», яким передбачаються новели щодо раннього виведення неповнолітнього з кримінального провадження та мінімізації негативного впливу правоохоронної системи на психіку дитини.

На даний час у Донецькій, Львівській, Луганській, Миколаївській, Одеській та Харківській областях запрацював Пілотний проект «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочинів», запроваджений Генеральною прокуратурою України та Міністерством юстиції України. З підлітками, які виявили бажання взяти участь у Програмі, вже проводиться робота з їх ресоціалізації та запобігання вчиненню повторних злочинів, адвокатами-медіаторами надається всебічна допомога у примиренні з потерпілими.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Источник: gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович