23.03.2020 09:28
Просмотров: 931

Глава УГКЦ закликав владу до «політичного карантину» і запропонував допомогу медикам

Глава УГКЦ закликав владу до «політичного карантину» і запропонував допомогу медикам

У проповіді отець Святослав закликав політиків утриматися від рішень, які можуть створити соціальну напругу, а також від спокуси використати карантин для переслідування політичних опонентів

Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) закликав політиків не ухвалювати рішень, які можуть викликати соціальну напругу в Україні. Про це він сказав у своїй недільній проповіді 22 березня.

Очільник УГКЦ зазначив, що політичне керівництво переживає «важкий час».

«Ви (влада – ред.) мусите приймати непрості, часом непопулярні рішення, створюєте кризові штаби, аби швидко реагувати на нові виклики, знайте, що ваша Церква є разом з вами. Але водночас закликаю вас, оголосіть політичний карантин в Україні. Не приймайте в момент болю й страждання людей рішень, які потребують всенародного обговорення, загальної суспільної дискусії. Не приймайте таких рішень, які можуть створити соціальну напругу, а ще більше – не піддавайтеся спокусі при помочі карантинних заходів здійснювати переслідування або репресії по відношенню до ваших політичних опонентів», – застеріг отець Святослав.

Крім того, він звернувся до медичних працівників, зацитувавши Євангеліє від Марка: «Хто хоче спасти свою душу, той її погубить, а хто її погубить задля мене, той її спасе».

«Я вчора побачив одну фотографію медика з ранами на чолі і на лиці від носіння захисної маски і засобів захисту. Шановні працівники охорони здоров’я, ви сьогодні є на передовій. Ви ті, що сьогодні віддаєте своє здоров’я та життя, аби врятувати здоров’я і життя хворих людей. Ваша Церква є разом з вами», – сказав представник духовенства.

Він нагадав, що греко-католицькі храми надавали допомогу постраждалим під час Революції гідності.

«Якщо буде потрібно, увесь церковний простір стане шпиталями, де ми будемо разом з вами рятувати людські життя. Лише ви навчіть нас, як це робити. Ми вміємо швидко і добре вчитися, щоби разом з вами рятувати життя людини, яка помирає», – закликав отець Святослав.

Голова УГКЦ також звернувся до підприємців із проханням допомогти протидіяти поширенню захворювання.

«Мабуть, ви сьогодні не можете спати, тому що світова економіка входить у період рецесії. Падають біржі, гроші знецінюються... Я сьогодні закликаю вас вкласти ваші гроші в найкращу інвестицію – порятунок і захист людського життя», – сказав він.

Внаслідок запровадження карантину церковні заходи в України обмежені кількістю до 10 осіб.

Станом на ранок 22 березня в Україні 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них три летальні, один пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович