05.05.2017 11:05
Просмотров: 1002

Голова Харківського Держгеокадастру отримав нагороду «Гідність та Честь» від Нацгвардії

Голова Харківського Держгеокадастру отримав нагороду «Гідність та Честь» від Нацгвардії У військовій частині Нацгвардії України № 3017 пройшла церемонія нагородження нагрудним знаком «Гідність та Честь», повідомляє офіційний сайт НГУ. Цей знак був заснований Всеукраїнською громадською організацією Союз ветеранів і співробітників силових структур України «Звитяга», як символ приналежності до людей, для яких девіз знаку «Обов’язок виконано з честю!» є життєвим принципом.
В.о. начальника Східного територіального управління НГУ Костянтин Плетко вручив нагрудний знак начальнику ГУ Держгеокадастру в Харківській області Євгену Оберемку.
«Гасло Вашого військового формування «Честь. Мужність. Закон» хочеться сповідувати не тільки тим, хто одягнув мундир, а й представникам цивільних професій ... Повернення до мирного життя для кожного з вас є дуже часто непростим кроком, тому з перших днів АТО перед колективом Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, який я очолюю, постала важлива мета: зробити все, щоб після повернення з фронту ви без жодних бюрократичних зволікань могли отримати землю, на яку ви маєте право », - сказав Є. Оберемок, звертаючись до присутніх на нагородженні бійців Нацгвардії.
За його словами, за неповних три роки ГУ Держгеокадастру в Харківській області прийняло 6397 наказів про надання дозволу учасникам АТО на розробку землевпорядної документації на загальну площу понад 8 тис. га землі, з них майже чверть наказів - за зверненнями бійців Нацгвардії. За цей час понад 3 400 ділянок загальною площею понад 4 000 га передані у власність учасникам АТО. З них 1394 ділянок передані для ведення ідвивідуального садівництва, інші - для ведення особистого селянського господарства.
«До нас звертаються або через «Спілку ветеранів АТО», або через Харківський обласний центр допомоги учасникам АТО, створений при Харківській облдержадміністрації. Є й ті, хто приходить одразу в Головне управління. Кожен, хто звернувся, отримує правову консультацію, який пакет документів необхідний. Ці документи людина подає у канцелярію, а далі - то вже наша робота», - говорить юрист ГУ Держгеокадастру Костянтин Рибалко.
До пакету документів для отримання землі входять заява до канцелярії і схема розміщення бажаної ділянки, копія паспорту, копія ідентифікаційного коду та посвідчення учасника бойових дії (для тих, хто ще не оформив посвідчення, - копія довідки про участь в АТО).
За словами Костянтина Рибалка, якщо мова йде про виділення землі для ведення індивідуального садівництва, фахівці управління намагаються підібрати ділянку ближче до Харкова (Харківський, Дергачівський, Чугуївський, Печенізький і Вовчанський райони). А якщо учасник АТО хоче отримати землю для ведення особистого селянського господарства, - віддають перевагу ділянкам, розташованим, як правило у віддалених районах області, поблизу фермерських господарств: оскільки частіше за все люди не обробляють землю самі, а здають її в оренду.
Костянтин Рибалко каже, що від подачі документів до наказу про передачу землі у власність проходить в середньому 3-4 місяці.
«Ми намагаємося вкластися в 3-4 місяці, але іноді потрібно більше часу - до півроку. Все залежить від глибини опрацювання ділянки і від того, що людина хоче. Бувають дуже незвичайні вимоги - але ми їх все одно враховуємо. Одного разу, наприклад, до нас звернувся нацгвардієць, який хотів отримати землю в яру, щоб там була висока вологість. Виявилося, він збирався там вирощувати рослини для ландшафтного дизайну. Ми підібрали для нього таку ділянку», - розповідає К.Рибалко.
За словами  заступника начальника Східного територіального управління НГУ по роботі з особовим складом полковник Василя Пилипенко - «Ми бачимо максимальне сприяння з боку ГУ Держгеокадастру у всіх, виникаючих питаннях, що стосується виділення землі учасникам АТО».
Довідка
За період з липня 2014 до Головного управління Держгеокадастру в Харківській області учасники АТО подали 7153 заяви на оформлення земельних ділянок.
Управління надало 6 397 дозволів на розробку документації із землеустрою, на загальну площу 8173,9740 га.
Головним управлінням прийнято 3 457 наказів про затвердження документації із землеустрою та передачу у власність 3 458 земельних ділянок загальною площею 4075,1541 га. Це - 96,1% від загальної кількості рішень про передачу у власність, прийнятих Головним управлінням спільно з органами місцевого самоврядування.
З них :
- 1394 земельні ділянки - для ведення садівництва площею 167,2845 га;
- 2064 земельних ділянок - для ведення особистого селянського господарства площею 3907,8696 га.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович