01.12.2021 08:35
Просмотров: 537

Харківщина: не укладання трудового договору – найчастіше порушення при використанні суб’єктами господарювання праці іноземців та осіб без громадянства

Харківщина: не укладання трудового договору – найчастіше порушення при використанні суб’єктами господарювання праці іноземців та осіб без громадянства

На виконання доручення Прем’єр-міністра України посадовими особами ГУ Держпраці у Харківській області, згідно із затвердженим графіком, розпочато проведення понад 70 позапланових заходів державного контролю на предмет додержання законодавства про працю і зайнятість населення в частині використання праці іноземців та осіб без громадянства на підставі дозволу суб’єктами господарювання.

Під час перевірок державні інспектори найчастіше фіксують факти порушення суб’єктами господарювання вимог п. 4 ст. 42-7 Закону України «Про зайнятість населення» –«роботодавець зобов’язаний укласти з іноземцем чи особою без громадянства трудовий договір(контракт) не пізніш як за 90 календарних днів з дати видачі дозволу та у десятиденний строк після укладення трудового договору (контракту) надати його копію, засвідчену роботодавцем, територіальному органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції».

Одночасно, роботодавці, які отримали дозволи на застосування праці іноземців не укладають з останніми трудові договори у визначений цією статтею строк через наявність ряду обєктивних причин, а саме:

–відмови консульства України на в’їзд іноземного громадянина – потенційного працівника на територію держави;

–відмова іноземця у працевлаштуванні на умовах, передбачених проєктом трудового договору тощо.

Источник: dsp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович