09.07.2019 08:37
Просмотров: 1877

Харківські екологи розповіли, як вирішити проблему забруднення річки Сіверський Донець (ВІДЕО)

Харківські екологи розповіли, як вирішити проблему забруднення річки Сіверський Донець (ВІДЕО)

За словами екологів, аби вирішити проблему із забрудненням річки потрібно реконструювати очисні споруди промислових та комунальних підприємств.

На берегах Сіверського Дінця у нацпарку “Гомільшанські ліси” харківські екологи розповіли про стан річки. За їхніми словами, вода забруднена та їй не вистачає власних ресурсів для очищення.

Віталій Жук, член басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону

Качество воды от верха течений и ниже по течению ухудшается. На это влияют как точечные источники загрязнения – это очистные сооружения, так и тифозные источники – это смыв прилегающей территории.

Віталій Жук пояснює: аби вирішити проблему із забрудненням річки потрібно реконструювати очисні споруди промислових та комунальних підприємств. Також спеціаліст радить обладнати централізованим збором стічних вод з метою їхнього очищення всі прилеглі населені пункти.

Віталій Жук, член басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону

Тем самым будет повышена водность реки, улучшено гидрологическое состояние реки и экологическое состояние.

Фахівці рекомендують у побуті відмовитися від фосфатних мийних засобів. Пояснюють: усі ці шкідливі речовини потрапляють у водойми. Ще однією проблемою Сіверського Дінця експерти вважають синьо-зелені водорості, які активно пригнічують флору.

Денис Ткачов, в.о. начальника регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області

При выполнении работ по расчистке рек мы улучшим водность региона, при выполнении работ по очистке стоков, которые все отрасли экономики сбрасывают в воду, то мы улучшим качество воды. Этот план пишется на несколько лет. За эти года областные администрации, территориальные громады, городские и сельские советы должны предусмотреть финансирование на выполнение этих мероприятий.

Найбруднішою річкою в регіоні експерти називають Уди, а найчистішою – Оскіл, що знаходиться майже в 150 кілометрах від Харкова.

Источник: objectiv.tv

Автор: Анна Шевченко

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович