17.04.2021 09:15
Просмотров: 785

Харківські військові метрологи озброюють курсантів новими вміннями

Харківські військові метрологи озброюють курсантів новими вміннями

Як повідомляє інформаційне агентство «АрміяІнформ», курсанти випускного курсу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба вийшли на фінальний рубіж здобуття офіцерських погонів і наразі проходять стажування. У військових частинах та установах Збройних Сил України вони виконують завдання за первинними офіцерськими посадами.

Одну з груп п’ятикурсників факультету радіотехнічних військ протиповітряної оборони направили до Метрологічного центру військових еталонів Збройних Сил України, що в Харкові.

— Усіх хлопців і дівчат ми розподілили по різних відділах, — каже начальник центру полковник Олександр Дзисюк. — Особливих умов чи поблажок для них ніхто не робить. Адже з 29 березня по 24 квітня вони діють як офіцери й за цей час повинні відчути всю відповідальність за свою роботу. Загальне керівництво здійснює заступник командира частини — головний інженер підполковник Віталій Тішкін.

Майбутнього офіцера-метролога сержанта Дмитра Голубченка направили до відділу пересувних лабораторій вимірювальної техніки центру.

— Працювати зі складною технікою мені дуже подобається, — розповідає курсант ХНУПС. — Мені 26 років і до навчання в Харкові я п’ять відряджень провів на Донбасі в складі однієї з бойових частин. Під час стажування в центрі прагну вдосконалити свої професійні практичні навички.

Тим часом старший солдат Поліна Арматраут тимчасово працює у відділі перевірки та врегулювання радіовимірювальних приладів.

— До цього часу ми проходили монтажно-експлуатаційну практику, відпрацьовували практичні заходи у стройових частинах. Проте в цьому підрозділі Метрологічного центру військових еталонів я займаюсь, можна сказати, ювелірною роботою. Крок за кроком шукаю несправність, а потім так само обережно розв’язую проблему. Вважаю, що точність і певні стандарти чогось повинні бути в будь-якій справі. Нам же, метрологам, пощастило стежити за дотриманням цього в армії, — вважає старший солдат Поліна Арматраут.

До речі, військове стажування курсантів у Метрологічному центрі військових еталонів збіглося з проведенням комплексу заходів щодо сезонного обслуговування озброєння й техніки. Тож хлопці та дівчата активно долучилися до цієї роботи й додали до своїх нових знань ще й вміння проводити «сезонку» на пересувних лабораторіях вимірювальної техніки різних типів.

Харківські військові метрологи озброюють курсантів новими вміннями

Харківські військові метрологи озброюють курсантів новими вміннями

Харківські військові метрологи озброюють курсантів новими вміннями

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович