07.04.2021 09:20
Просмотров: 639

Як протидіяти адміністративному ресурсу? Мінцифра і ОПОРА запустили освітній серіал

Як протидіяти адміністративному ресурсу? Мінцифра і ОПОРА запустили освітній серіал

Міністерство цифрової трансформації та Громадянська мережа ОПОРА запустили освітній серіал «Адміністративний ресурс і як йому протидіяти».

Це 8 міні-серій тривалістю 6-11 хвилин. Безкоштовно подивитися освітній серіал можна на порталі Дія.Цифрова освіта. https://osvita.diia.gov.ua/courses/administrativnij-resurs-i-ak-jomu-protidiati

Після перегляду всіх серій і успішного складання фінального тестування кожен отримає сертифікат, що засвідчує проходження курсу обсягом 0,2 кредиту ЄКТС.

Навіщо освітній серіал?

Під зловживанням адміністративним ресурсом розуміється використання владних повноважень та державних ресурсів партіями або політиками у їх власних виборчих інтересах. Для більшості країн розвиненої демократії практика зловживання адміністративним ресурсом в період виборчих кампаній є нетиповою. На відміну від країн пострадянського простору, де масштаб зловживання адмінресурсом і його вплив на результати волевиявлення громадян зазвичай відіграє визначальну роль.

Освітній серіал охоплює теми:

● Що таке зловживання адміністративним ресурсом?

● Які є різновиди адміністративного ресурсу?

● Чи є адмінресурс порушенням виборчого законодавства?

● Скільки випадків адмінресурсу було на останніх місцевих виборах?

● Як можна зменшити практику використання адміністративного ресурсу?

Ведуча освітнього серіалу — Ірма Вітовська-Ванца, акторка театру та кіно.

Також участь в освітньому серіалі взяли експерти:

● Ольга Айвазовська, координаторка політичних програм Громадянської мережі ОПОРА

● Анатолій Бондарчук, аналітик Громадянської мережі ОПОРА

● Андрій Савчук, аналітик даних Громадянської мережі ОПОРА

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції:

«Ми вже створювали спільно з Громадянською мережею ОПОРА освітні серіали на тему виборів — про роботу дільничних виборчих комісій і територіальних виборчих комісій. Тисячі українців подивилися їх на порталі Дія.Цифрова освіта. А зараз ми продовжуємо нашу співпрацю над просвітництвом і донесенням якісної фахової інформації в інноваційному форматі освітніх серіалів».

Олександр Клюжев, старший аналітик Громадянської мережі ОПОРА: «На жаль, зловживання адміністративним ресурсом досі залишається одним з ключових порушень на виборах. Окремі кандидати та партії використовують владні повноваження та державні ресурси для перемоги. Щоб викорінити це явище, варто поєднувати три важливі принципи: якісна законодавча база, ефективний та прозорий контроль з боку незалежних організацій, справедливі та адекватні санкції. Крім цього, важливим є саме просвітницький компонент, який має допомогти державним службовцям, посадовцям та виборцям перестати толерувати це явище».

Освітній серіал підготовлено за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії в рамках проекту «Вибори без адмінресурсу».

Трансляція презентації освітнього серіалу доступна на Facebook-сторінці Дія.Цифрова освіта. https://www.facebook.com/diia.education/videos/187805479647471/?__cft__[0]=AZXy7QOc7HNwACYVxCpqm_aBvaP7vmi5bekicEipmz-15vjfzLyMEC7nqBee89lDQkqrDtM0EqCTHzt2U8ArrGhCfDM5o8ugPQcchCvgjNdI0pR79USw2I_h2lBb_sAcPRdXRgah0Exrb4x8tXdSPmVL_DNBuTi-ig2zKokRsbCiMZqXknIwyBJ3V3ZaH3VS1nU&__tn__=%2CO%2CP-R

Источник: thedigital.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович