09.11.2019 08:11
Просмотров: 1317

Як вчителі разом із учнями Харківської школи писали Всеукраїнський диктант єдности

Як вчителі разом із учнями Харківської школи писали Всеукраїнський диктант єдности

У Харківській спеціалізованій школі №11 починається урок. Учні з сьомого по одинадцятий клас готуються писати Національний диктант єдности. Одинадцятикласники пишуть його замість уроку української літератури. Пряму трансляцію дивляться на ноутбуках та телевізорах. Хто на останніх партах — слухає диктора в онлайн, з мобільних телефонів. На Диктанті єдности цього не забороняють.

«Коли ми писали диктант на ДПА, то було набагато складніше, здається. Це моя особиста думка, бо тоді ми хвилювалися більше через те, що це, все ж таки, був екзамен. А цей диктант, навпаки. Мені навіть сподобався» — розповідає учениця 11 класу Марія Карпаєва.

Всього диктант писали 430 школярів та понад 15 вчителів. Свої тексти вони відправили на перевірку до Українського радіо, розповідає вчителька української мови та літератури Тетяна Попова:

«Після цього уроку у нас зараз 9-Б, які будуть складати ДПА з української мови. То їм зараз всім цікаво буде, як вони написали. От на цьому уроці ми і прокоментуємо. Питання, в принципі, у нас не стояло дуже гостро: писати чи не писати. Однозначно діти сказали — писати».

Через диктант довелося змінити розклад занять, каже директорка школи Світлана Проценко.

«Ми змінили, звичайно, трішки розклад перерв на сьогодні. Там були певні перестановки по деяких класах. Тобто, наприклад, якщо українська мова була першим, ми її замінили, перенесли на четвертий» — говорить директорка Харківської спеціалізованої школи №11 Світлана Проценко.

Проценко розповідає, минулі роки діти разом із вчителями та батьками їздили писати диктант до Каразінського університету.

«Пробували маленькими групами це робити. А, щоб отак от загалом — майже пів школи писало сьогодні у нас — це вперше».

Директорка каже: тим учням, хто склав диктант майже без помилок, оцінку, за бажанням, поставлять і до класного журналу.

Источник: suspilne.media

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович