05.03.2020 09:48
Просмотров: 1222

Якою буде електронна квартирна черга для військових

Якою буде електронна квартирна черга для військових

Під час розширеної наради в Міністерстві оборони України, на якій обговорювали питання забезпечення військовослужбовців житлом, презентовано концепцію «Електронної квартирної черги».

— Система дасть змогу цифровізувати, систематизувати й налагодити автоматичний зв’язок зацікавлених структурних підрозділів ЗС України під час роботи зі статистичними даними й отримувати необхідні відомості за напрямками діяльності, — повідомила представниця житлового відділу Головного квартирно-експлуатаційного управління Людмила Франченко. — Вона має замінити паперові квартирні справи на електронні, мінімізувати людський вплив на процеси обліку й забезпечення військовослужбовців житлом для постійного проживання або грошовою компенсацією за належне для отримання житлове приміщення, що значно зменшить простір для корупції у цій сфері.

За словами Людмили Леонідівни, головне завдання Концепції — визначення напрямів і строків створення ефективного та сучасного програмного забезпечення для відображення стану обліку осіб, які перебувають у квартирних чергах.

Автори Концепції планують створити для військовиків умови, за яких для зарахування на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов у гарнізонах, достатньо буде надати лише один паперовий документ — рапорт. А внесення змін до електронної квартирної справи здійснюватиметься з допомогою отримання відповідних повідомлень на автоматизоване робоче місце секретаря житлової комісії військової частини, подальшого прийняття рішення житловою комісією та підписання військовослужбовцем витягу з протоколу засідання комісії.

— Після створення для кожного військовослужбовця електронного кабінету, йому не потрібно буде підписувати витяги з протоколів. Він сам через електронний кабінет повідомлятиме секретаря житлової комісії про бажання внести зміни до електронної квартирної справи, — зазначила підполковник Людмила Франченко.

Передбачається і запровадження автоматичного внесення інформації про соціальні зміни у військовослужбовця та осіб, звільнених з військової служби, необхідної для наповнення електронної квартирної справи, через надходження з ІАС «Персонал» і відповідних державних реєстрів, що належать різним відомствам та міністерствам: Державній міграційній службі, Мін’юсту, Міністерству соцполітики. Для цього потрібно буде внести певні зміни у законодавство. Це надасть змогу створити для військових умови, за яких не потрібно витрачати час на отримання довідок в інших державних установах.

Людмила Франченко повідомила: за підтримки Міністерства цифрової трансформації України створять Центри оцифрування, які закріплять за Міністерством юстиції. З допомогою центрів дані квартирних справ внесуть до структурованої бази даних.

Після оцифрування подальші зміни в обліку військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов у гарнізонах, відбуватимуться лише в електронному вигляді з державних реєстрів та інформаційних систем.

Під час наради презентовано орієнтовний формат електронної квартирної справи з детальним структуруванням інформації про особу, яка потребує поліпшення житлових умов і перебуває у гарнізонній черзі.

Переведення «паперової черги» в електронну планується завершити до кінця 2020 року.

Інформагентство АрміяInform

Якою буде електронна квартирна черга для військових

Якою буде електронна квартирна черга для військових

Якою буде електронна квартирна черга для військових

Якою буде електронна квартирна черга для військових

Якою буде електронна квартирна черга для військових

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович