12.12.2019 06:23
Просмотров: 843

Кабмін подав законопроєкт, яким може заборонити повернення ПриватБанку Коломойському

Кабмін подав законопроєкт, яким може заборонити повернення ПриватБанку Коломойському

Проєкт закону змінює законодавство, яке стосується виведення неплатоспроможних банків з ринку

Про це повідомляє сайт Верховної ради.

Документ був зареєстрований міністром юстиції Денисом Малюською.

Проєкт закону під назвою "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи" змінює законодавство, яке стосується виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Документ передбачає нововведення, які стосуються ситуацій, коли держава в особі Міністерства фінансів може стати власником неплатоспроможного банку.

Такі зміни вносяться до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

"Економічна правда" повідомляє, що, виходячи із змісту документу, багато змін було внесено у статтю 41, 41.1 згаданого закону. Саме відповідно до зазначеної статті 41.1 "Приватбанк" був виведений з ринку.

За даними співрозмовника в Кабміні, саме зміни до цієї статті передбачають заборону для власників неплатоспроможних банків отримувати фінансові установи назад у власність.

Серед інших новацій закону:

- Переписаний розділ про істотну участь в капіталі банку та його структуру власності. Все досить жорстко і під контролем НБУ. Якщо збільшення/набуття істотної участі не було погоджено з Нацбанком, він може тимчасово позбавити такого власника використання права голосу та/або вимагати відчуження відповідних акцій банку.

- НБУ отримує право вимагати зміни складу ради або правління банку, якщо НБУ вважає, що ці особи неефективні. Керівники банків зобов’язуються запобігати появі конфлікту інтересів.

- Банк зобов’язується визначати пов’язаних осіб до здійснення операцій з ними. НБУ при здійсненні банківського нагляду має право визначати пов’язаних осіб.

- Прописуються умови поширення інформації, яка відноситься до банківської таємниці. Розкриття банківської таємниці Нацбанком можливе у трьох випадках: на запит фізособи, на запит юрособи (за певних обставин), за рішенням суду.

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: банк, кабмин

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович