17.03.2019 08:14
Просмотров: 919

Канада запровадила найбільший пакет санкцій проти рф від початку агресії

Канада запровадила найбільший пакет санкцій проти рф від початку агресії

До санкційного переліку потрапили впливові російські чиновники, бізнесмени, а також стратегічні підприємства РФ

У Канаді оголосили про включення до санкційного списку 114 фізичних та 15 юридичних осіб. Відповідний крок уряд країни ухвалив у відповідь на російську агресію та захоплення українських суден і моряків у листопаді 2018 року. Про таке йдеться на офіційному сайті Уряду Канади.

Як стало відомо, це найбільший пакет санкцій канадського уряду від початку агресії Росії. Відповідне рішення офіційна Оттава синхронізувала з ЄС та Сполученими Штатами, однак канадський санкційний перелік значно ширший за аналогічні списки, раніше оприлюднені у США та в Європейському Союзі.

"Це правильна відповідь наших друзів на зухвалість Кремля. Безкарності не буде! Ми вдячні партнерам за принципову позицію і за вдумливі, своєчасні дії", – прокоментував рішення Посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Як з'ясувалося, до санкційного переліку потрапили впливові російські чиновники, бізнесмени, а також стратегічні підприємства РФ – зокрема, Ігор Сєчін, Аркадій Ротенберг, російські авіа-виробники "Сухой", "Туполєв", "Об’єднана авіабудівна корпорація".

Обмеження, запроваджені Оттавою, передбачають замороження активів та заборону для канадців будь-якої діяльності з переліченими особами.

Як відзначила міністр закордонних справ Христя Фріланд у своїй заяві, Канада закликає Росію негайно звільнити українських моряків та повернути захоплені судна, а також дозволити вільний та безперешкодний прохід через Керченську протоку та Азовське море.

Довідково: з 2014 року офіційна Оттава запровадила санкції щодо 429 фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо, 15 березня у США запровадили нові санкції проти Росії. Обмеження пов'язані з агресією РФ в Україні. Того ж дня Європейський Союз офіційно запровадив санкції проти росіян за захоплення українських моряків поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович