20.02.2020 06:43
Просмотров: 1063

"Катастрофічна ситуація з виконанням бюджету": нардеп-"слуга" Верещук про роботу уряду Гончарука

Катастрофічна ситуація з виконанням бюджету: нардеп-слуга Верещук про роботу уряду Гончарука

Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук розкритикувала уряд Олексія Гончарука за відсутність детального звіту про роботу та назвала катастрофічною ситуацію з виконанням бюджету

Про це Верещук сказала журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Найбільший (провал - ред.) - це чому ми не виконуємо бюджет. Якщо бюджет не виконується, то цьому є причини. І це якраз і є провалом. Якщо бюджет не виконується до самими же нами поставлених показників, це ніхто вже нам не ставив, ми не прийшли на чужий бюджет, це вже наш бюджет, який ми взялися виконати. Якщо ми за результатами, наприклад, січня маємо -17 млрд, то на це є і об'єктивні і суб'єктивні причини. І оце би мало бути у звіті: ми не виконуємо бюджет, бо... І чітко написали: тепла погода, я не знаю, пізній врожай, ціни на сталь, коронавірус, геополітична ситуація. Оце і є звіт. Що сталося, що у нас така катастрофічна ситуація з виконанням бюджету. Що сталося, чому надходження з митниці недовиконуються. І як ми побачимо, що сталося, будемо розуміти, куди далі рухатися. Потрібен закон - давайте ще якихось 10 законів приймемо. Потрібні постанови - давайте постанови. Але це буде робота, а не імітація роботи. От у чому різниця", - сказала Верещук.

Нардеп також назвала економічну ситуацію в Україні складною та додала, що президент Володимир Зеленський чекає на роз'яснення від уряду.

"У нас на сьогодні складна економічна ситуація. Я знаю, що президент чекає реальних відповідей. Для того й приймали рішення щодо кандидатури прем'єра і наших решти кандидатур, щоб вони давали відповіді на питання. Якщо вам довірили, шановні високопосадовці, то будьте добрі відповідати на ці питання, а не ховатися за купою галасливих фраз. Так не буде. Ми будемо предметно запитувати, бо ми дійшли, перепрошую, до "ручки" з такими звітами і з такими підходами", - сказала Верещук.

ВИДЕО:

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович