28.03.2020 12:55
Просмотров: 1370

КБ “ЛУЧ” розробило ЗРК середньої дальності на основі доопрацьованої ракети комплексу “Вільха”

КБ “ЛУЧ” розробило ЗРК середньої дальності на основі доопрацьованої ракети комплексу “Вільха”

ДККБ “Луч” розроблено проєкт по створенню нового ЗРК середньої дальності із заявленою максимальною дальністю ураження цілі до 100 км.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

Мова йде про ЗРК, в основі якого допрацьована під знищення повітряних цілей керована ракета високоточної системи залпового вогню “Вільха”, що прийнята на озброєння та серійно виробляється в інтересах ЗСУ з 2019 року.

Відзначається, що у найбільш просунутої версії “Вільха-М” ракета має дальність по наземних цілях у 120 км, при цьому при стрільбі на максимальну дальність вона набирає висоту понад 30 км. При цьому пропозиція, яку після детального опрацювання всіх конструкційних, технологічних і технічних нюансів цього питання ДККБ “Луч” представило на розгляд у Міністерство оборони, потребує досить невеликого фінансування (значно менше ніж $400-500 млн, в які оцінювалося створення подібної системи у 2010 році) може бути реалізована в готовий виріб у достатньо стислий термін. Це зумовлене тим, що більшість складових частин, котрі після доопрацювання ввійдуть у склад комплексу, вже створена й подекуди виробляється серійно.

Доопрацювання ракети від “Вільхи” спрямоване на гарантоване знищення типових повітряних цілей, зокрема й тих, яким сьогодні може протидіяти лише ЗРК С-300. Така зенітна керована ракета (ЗКР) буде стартувати з ТПК (штатні від С-300), які сьогодні виробляє підприємство “Візар”. Контур управління ракетою близький до того, що вже відпрацьовано в ході модернізації ЗРК С-125 (модернізація для ВС Анголи). На ракеті може встановлюватися як напівактивна, так і активна радіолокаційна головка самонаведення (ГСН) з інерціальною системою наведення й лінією передачі даних. Така ГСН розроблена приватною компанією “Радіонікс” і забезпечує виявлення і захоплення радіолокаційних цілей з ЕПР = 3 м на дальності близько 20 км, що суттєво збільшує точність наведення ракети, зокрема й по високоманеврових цілях.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович