15.02.2019 09:37
Просмотров: 858

Координаційний центр та «Опора» разом інформуватимуть про виборчі права

Координаційний центр та «Опора» разом інформуватимуть про виборчі права

Спільно інформувати громадян щодо виборчих прав. Це головна мета меморандуму між Координаційним центром з надання правової допомоги та Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «ОПОРА».

«Право обирати і бути обраним – одне з ключових конституційних прав громадян. Наше завдання – розповісти кожному українцю, яким чином реалізувати та захистити свої виборчі права», – підкреслив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Співпраця з громадянською мережею «ОПОРА» передбачає проведення спільних інформаційних та правопросвітницьких кампаній щодо виборчих прав громадян. Для цього буда налагоджена взаємодія між центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та регіональними організаціями «ОПОРИ».

Фахівці «ОПОРИ» проводитимуть тренінги для адвокатів та працівників системи БПД щодо захисту виборчих прав.

Також у спільних планах – проведення різноманітних заходів для різних категорій виборців. У тому числі, для молоді, яка голосує вперше, людей з обмеженими можливостями, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, засуджених тощо. Таким чином, кожна категорія виборців отримає інформацію щодо того, як взяти участь у виборах, як захистити своє право обирати та бути обраним, як проконтролювати, щоб голос було належним чином враховано.

Виготовлятимуться також друковані, графічні та відео матеріали про виборчі права громадян. Вони також будуть адаптовані під окремі категорії громадян. Ці матеріали розповсюджуватимуться через систему БПД та мережу «ОПОРА» на місцях.

«Об’єднавчі ініціативи, комунікація, партнерство з урядовими та неурядовими організаціями дасть більший ефект щодо реалізації виборцями їхніх прав», – зазначила голова правління Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» Ольга Айвазовська.

Источник: minjust.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович