23.06.2020 10:46
Просмотров: 826

Кримчани зможуть зареєструвати факт народження дитини в Україні без проходження судових процедур – Дмитро Лубінець

Кримчани зможуть зареєструвати факт народження дитини в Україні без проходження судових процедур – Дмитро Лубінець

У Верховній Раді зареєстрований законопроект №3713, що дасть змогу жителям тимчасово окупованого Криму отримувати документи про народження дитини українського зразка в адміністративному порядку, без проходження тривалої судової процедури.

Про це повідомив співавтор законопроекту, народний депутат України, голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець.

«У 2018 році у так званий «Закон про реінтеграцію Донбасу» була внесена норма, яка дозволяла оформлювати документи про народження і смерть, які відбулися на окупованих територіях Донбасу, без судової тяганини. Втім, для окупованої території Криму аналогічна норма прийнята не була. Аби це виправити, народні депутати Комітету з питань прав людини зареєстрували законопроект №3713, розроблений спільно з Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Його мета - надати можливість кримчанам отримувати документи про народження дітей не в судовому, а в адміністративному порядку», - наголосив Дмитро Лубінець.

Він нагадав, що існування виключно судового механізму призводить до того, що не більше 37% дітей, які народилися в окупованому Донбасі, і лише 13,5%, народжених в окупованому Криму, мають свідоцтва про народження українського зразка.

«Крім того, існуюча процедура створює величезне навантаження на судову систему. Наприклад, лише у 2019 року суди винесли понад 30 тисяч рішень у справах про встановлення юридичних фактів народження або смерті на окупованих територіях. Запровадження позасудової процедури дозволить звільнити людей від судової тяганини, зменшить навантаження на суди, а головне – продемонструє людям на окупованих територіях, що Україна зацікавлена в їхній реінтеграції та спільному майбутньому», - заявив голова Комітету з питань прав людини.

Він висловив впевненість, що народні депутати підтримають законопроект №3713 і це дозволить мешканцям тимчасово окупованих територій відчути дієву підтримку України.

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Источник: rada.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович