31.03.2019 10:00
Просмотров: 1417

Курсанти ХНУПС виконали самостійні польоти на вертольотах Мі-2 МСБ

Курсанти ХНУПС виконали самостійні польоти на вертольотах Мі-2 МСБ

На Полтавщині триває льотна практика курсантів четвертого курсу льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Майбутні льотчики вже виконали самостійні польоти на вертольотах Мі-2 МСБ. Відпрацьовували техніку пілотування, стійке зависання в небі, набір швидкості та розвороти. Однією із найскладніших вправ були польоти із одним вимкненим двигуном.

Тренувальним вильотам молодих льотчиків передувала напружена та насичена робота як на землі, так і у повітрі, складання заліків і отримання допуску до пілотування літальних апаратів.

— Перший самостійний виліт, коли ти залишаєшся в повітрі один на один із технікою, є важливою подією для кожного курсанта. Їм потрібно було використати усі знання, отримані в університеті та у нас на практиці. Важливо, щоб майбутні льотчики вміли грамотно оцінювати обстановку, приймати рішення, імпровізувати, якщо це потрібно, а не просто слідувати «методичкам», — прокоментував командир ланки льотчик-інструктор капітан Владислав Нелюба.

За словами льотчика-інструктора, усі курсанти довели, що з авіаційною технікою вони на «ти».

— Ми дуже добре бачимо їхній прогрес і їхня наполегливість в освоюванні складних видів льотної підготовки не може не радувати. Ці ж хлопці були у нас на льотній практиці на третьому курсі протягом двох місяців. Зараз вони продовжили програму. Приємно, що в майбутніх льотчиків є бажання вдосконалюватись, вони рвуться в небо, ставлять запитання, мріють стати справжніми пілотами, — додав капітан Владислав Нелюба.

Курсанти ХНУПС виконали самостійні польоти на вертольотах Мі-2 МСБ

Курсанти ХНУПС виконали самостійні польоти на вертольотах Мі-2 МСБ

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович