23.04.2019 08:42
Просмотров: 1359

Курсанти-випускники факультету ЗРВ ХНУПС опановують первинні офіцерські посади в бойових бригадах

Курсанти-випускники факультету ЗРВ ХНУПС опановують первинні офіцерські посади в бойових бригадах

Майже півсотні майбутніх випускників факультету зенітних ракетних військ Харківського Національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба опановують первинні офіцерські посади в бойових частинах.

У Командуванні виду ЗС України зазначають, що завдяки добре налагодженій співпраці з керівництвом університету, узгодженню планів і періодів проведення стажування із заходами бойової підготовки у частинах, за останні роки вдалося значно підняти рівень практичних навичок випускників.

— Ми зацікавлені в тому, аби молоді офіцери були на 100 % готові обійняти запропоновані посади і одразу приступити до виконання бойових завдань. Наш ворог має потужний арсенал засобів повітряного нападу, тож мусимо постійно нарощувати спроможності ППО країни і підготовка особового складу тут відіграє одну з ключових ролей, — підкреслив начальник відділу бойової підготовки ЗРВ Командування Повітряних Сил полковник Юрій Данілін.

У Командуванні виду підкреслюють, що курсанти залучаються до основних заходів бойової підготовки частин та підрозділів. Особлива увага і до наставників. Це досвідчені офіцери, які не одну ротацію провели у районі АТО/ООС і знають як збивати ворожі повітряні цілі.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника факультету ЗРВ ХНУПС підполковник В’ячеслав Штука запевняє, що за останні роки кількість практичних годин у підготовці майбутніх офіцерів зросла втричі, порівняно з довоєнним періодом. У бойових частинах курсанти беруть участь у командно-штабних навчаннях, навчаннях із бойовими пусками, тренуються відбивати атаки противника з повітря у складі бойових обслуг і розрахунків.

— Усі стажування плануються таким чином, аби наші курсанти отримали якомога більше практичних навичок і умінь під час реальної бойової роботи підрозділів. Молодші курси починають з опанування специфіки роботи рядових номерів розрахунку зенітних ракетних комплексів. Водночас головна мета стажування випускників — опанувати первинні офіцерські посади у бойових частинах ЗРВ, куди й будуть розподілені після випуску, — розповів офіцер.

Інформаційна редакція Інформаційного агентства Міноборони (м. Вінниця)

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович