04.05.2020 12:09
Просмотров: 916

Меркель і Макрон підтримають збір коштів на вакцину від коронавірусу

Меркель і Макрон підтримають збір коштів на вакцину від коронавірусу

Єврокомісія закликала зібрати 7,5 мільярда євро на розробку загальнодоступної вакцини від SARS-CoV-2. Лідери ФРН, Франції, Італії та Норвегії готові підтримати цю ініціативу.

Канцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) і лідери ще трьох європейських країн підтримали заклик Єврокомісії (ЄК) зібрати 7,5 мільярда євро на розробку загальнодоступної вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2. "Ми відкрито заявимо про наші зобов'язання, і ми тішимось, що нас підтримують партнери у всьому світі", - написали Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністри Італії та Норвегії Джузеппе Конте і Ерна Сульберг у спільній статті для газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, оприлюдненій у суботу, 2 травня.

"Кошти, що нами мобілізуються, запустять безпрецедентне глобальне співробітництво між вченими і регуляторами, промисловістю і урядами, міжнародними організаціями, фондами та представниками системи охорони здоров'я", - переконані лідери європейських держав, до яких приєднались голова Ради ЄС Шарль Мішель і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen).

Про те, що Німеччина зробить "суттєвий грошовий внесок" для цієї ініціативи, Меркель також наголосила у своєму відеоподкасті 2 травня. Канцлерка ФРН відзначила, що до ініціативи приєднаються приватні фонди, фармацевтичні компанії та альянси CEPI і GAVI, які є партнерствами урядів та приватних компаній з дотупності вакцин та запобігання епідемій.

Єврокомісія 4 травня скликає міжнародну донорську конференцію в режимі онлайн, щоб закласти основу для збору 7,5 мільярда євро, які будуть спрямовані на діагностику, запобігання і лікування атипової пневмонії COVID-19. Головною метою ініціативи є розробка загальнодоступною вакцини. Глава ЄК Урсула фон дер Ляєн заявила в інтерв'ю DW у цьому зв'язку, що "спільно ми повинні знайти сильну відповідь на коронавірус". "Він не знає кордонів. Вдарити по цьому вірусу можна тільки вакциною. Тож діяти треба глобально і скоординовано", - наголосила фон дер Ляєн.

Источник: dw.com

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович