08.07.2021 06:09
Просмотров: 658

Мінцифра запроваджує цифрові рішення, які дозволять українцям вільно мандрувати Європою

Мінцифра запроваджує цифрові рішення, які дозволять українцям вільно мандрувати Європою

Євроінтеграція — це зближення України з Євросоюзом як на рівні законів, так і на рівні правил і звичаїв, що існують у суспільстві. Євроінтеграція є запорукою успішних перетворень всередині країни та наближає Україну до найвищих стандартів захисту прав людини. Завдяки інтеграції України до ЄС та запровадженню цифрових рішень Міністерства цифрової трансформації України громадяни зможуть вільно мандрувати Європою.

1 липня 2021 року Європейський Союз запровадив електронні сертифікати статусу вакцинації чи одужання від коронавірусу, які вже доступні майже у всіх країнах ЄС. Електронні COVID-сертифікати дозволили країнам ЄС швидко відновити внутрішній туризм.

Україна активно працює над тим, щоб бути однією з перших країн за межами ЄС, які зможуть приєднатися до технічної інфраструктури механізму EU Gateway.

Робоча група у складі Мінцифри, МОЗ, НСЗУ та ДПСУ здійснює нормативну та технічну роботу із запуску українських електронних COVID-сертифікатів, які будуть сумісні з такими самими сертифікатами в ЄС. Електронно сумісні COVID-сертифікати дозволять українським мандрівникам надійним способом підтверджувати на кордоні факт вакцинації, негативний результат ПЦР-тестування або факт одужання від коронавірусної інфекції.

У межах урядової інформаційної кампанії #EUкраїна. Більше про урядову інформаційну кампанію: https://association4u.in.ua

Источник: thedigital.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович