23.09.2020 07:47
Просмотров: 646

Мінцифри презентувало Стратегію цифрової трансформації соціальної сфери

Мінцифри презентувало Стратегію цифрової трансформації соціальної сфери

Ми створимо єдину інформаційну систему соціальної сфери зі зручним сервісом для громадян.

Стратегію цифрової трансформації соціальної сфери розробили спільно у Міністертсві цифрової трансформації та Міністерстві соціальної політики України. У презентації стратегії взяли участь Віцепрем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Міністерка соціальної політики Марина Лазебна та її заступник з питань цифрової трансформації(CDTO) – Валерій Бушков.

У 2016 році Міністерство фінансів України припустило, що на всіх соціальних виплатах держава може втрачати близько 60 млрд грн щорічно через різні схеми і виплати на “мертві душі”. Це близько 16,5% усіх соціальних виплат. Минуло майже чотири роки, але проблема залишається невирішеною і до сьогодні. Крім того, в Україні не існує єдиного реєстру осіб, які отримують соціальні пільги. Усі вони розпорошені по різних системах, де спостерігається шалене дублювання і є “мертві душі”.

Ці сотні реєстрів належать різним структурам і практично не взаємодіють між собою. Немає автоматизованого обміну інформацією.

Мінцифри презентувало Стратегію цифрової трансформації соціальної сфери

Важливо створити єдиний реєстр осіб, які отримують бюджетні соціальні виплати. Також усі види виплат мають бути переглянуті, перетворені на автоматизовані бізнес-процеси навколо єдиного реєстру. Тоді стане зрозуміло, скільки людей отримує різні види допомоги в Україні.

У рамках стратегії буде запроваджено ЄІССС — єдину інформаційну систему соціальної сфери. Вона об’єднає всі соціальні установи, забезпечить прозорість та автоматизацію процесів.

Стратегія також передбачає:

● Створення єдиного соціального реєстру.

● На базі Єдиного реєстру соцсфери, спільно з Мінсоцполітики, буде створено мережу фронтофісів для більшої доступності громадян до соціальних послуг (в ЦНАП, ОТГ, банківських установах та поштових відділеннях).

● Налагодження інформаційної взаємодії Єдиного реєстру соцсфери з Порталом Дія.

● Створення "Соціального казначейства". Це допоможе автоматизувати виплати, кошти відразу нараховуватимуться на банківські рахунки громадян.

Источник: thedigital.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: кабмин

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович