02.05.2020 12:00
Просмотров: 1077

Мінцифри та ЮНІСЕФ в Україні презентували освітній серіал про кібербулінг для підлітків

Мінцифри та ЮНІСЕФ в Україні презентували освітній серіал про кібербулінг для підлітків

30 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України спільно з ЮНІСЕФ в Україні презентували освітній серіал про кібербулінг для підлітків.

Участь в освітньому серіалі взяли українська суперстар NK | Настя Каменських і співачка, акторка та влогерка Анна Трінчер. Маючи мільйони прихильників не лише в Україні, а й по всьому світу, NK радо погодилась поговорити про кібербулінг, аби юзери соцмереж дослухались до важливої інформації та поважали один одного у мережі.

Освітній серіал складається з чотирьох серій тривалістю 4-5 хвилин. Завдяки освітньому серіали підлітки дізнаються, як виглядає кібербулінг, які причини та потенційні наслідки кібербулінгу, як припинити кібербулінг і що робити, якщо хтось із друзів став жертвою кібербулінгу.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що кожна людина хоча б раз у житті стикалася з хейтом у соціальних мережах, отримувала агресивні коментарі та повідомлення. «Це прояви кібербулінгу, тобто цькування онлайн, яке відбувається через гаджети, ноутбуки чи планшети. З проявом кібербулінгу зустрічався кожен третій з опитаних віком від 13 до 24 років. Саме тому ми спільно з ЮНІСЕФ в Україні зняли освітній серіал про кібербулінг для підлітків», — зауважила Валерія Іонан.

«Під час пандемії COVID-19 життя мільйонів дітей тимчасово обмежується лише їхніми домівками та гаджетами. Через це діти можуть стикатися з потенційно шкідливим та насильницьким контентом онлайн, а також піддаватися більшому ризику кібербулінгу. За даними ЮНІСЕФ третина опитаних підлітків в Україні ставала жертвами онлайн-булінгу, а кожен п’ятий був змушений пропускати через це шкільні заняття, – підкреслила голова ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер, – У цій новій реальності ми повинні допомогти дітям зорієнтуватися. Зараз саме час об’єднати зусилля, щоб забезпечити дітей та молодь необхідними знаннями у цікавій та доступній формі. І ми дуже раді зробити це разом з Міністерством цифрової трансформації України. Захист прав дитини має стати пріоритетом цифрової безпеки та політики щодо захисту користувачів Інтернету».

Освітній серіал доступний для перегляду на платформі Дія.Цифрова освіта: https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyberbullying

Источник: thedigital.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович