27.03.2020 08:23
Просмотров: 901

Мінцифри - Запускаємо цифрові інструменти для боротьби з коронавірусом

Мінцифри - Запускаємо цифрові інструменти для боротьби з коронавірусом

Цифровізація проти коронавірусу. Ми вивчили досвід застосування цифрових інструментів для запобігання поширенню короновірусу – Ізраїль, Польща, Південна Корея, Італія, Японія, Китай, Австралія тощо.

Наступного тижня Мінцифра запускає одразу три інструменти:

Мобільний застосунок для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції. Ні, ми не будемо стежити за громадянами: обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих через зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID. Інакше епідемію не зупинити. Перевага – застосунок дозволятиме можливість замовляти хворим продукти та ліки онлайн, повідомляти про стан здоров’я тощо.

Також у Дії з’явиться можливість моніторити можливий контакту з хворим. Ідея полягає у створенні широкої мережі qr-кодів у магазинах, аптеках, таксі тощо. Маючи застосунок Дія, ви добровільно зможете сканувати коди: так, ми зможемо вас попередити про можливий контакт з хворим. Жодного стеження, лише турбота про вашу безпеку.

Запускаємо онлайн-челендж #HackCorona in Ukraine – національний конкурс проєктів та ідей від громадян. Челендж спрямований на боротьбу з епідемією та підтримкою українців у цей непростий час. Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію. Проєкти фінансуватимуться коштом міжнародної технічної допомоги. Це шанс кожного стати героєм та долучитися до порятунку українців. До журі челенджу увійдуть топ-українські новатори та представники міжнародних донорів.

Створюємо онлайн-платформу безкоштовних послуг для бізнесу. Сьогодні соціально відповідальний бізнес пропонує багато безкоштовних послуг для громадян на період карантину. Ми плануємо зібрати всі послуги на одній платформі для зручності українців.

Єднаймося в боротьбі за життя та здоров’я, переможемо хворобу разом із цифровими технологіями. Будьте здорові!

Источник: thedigital.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович