08.05.2021 07:54
Просмотров: 686

Мінфін: Світовий банк підтримав надання кредиту на 200 млн доларів для модернізації української системи вищої освіти

Мінфін: Світовий банк підтримав надання кредиту на 200 млн доларів для модернізації української системи вищої освіти

5 травня 2021 року Рада виконавчих директорів Міжнародного банку реконструкції та розвитку (входить до групи Світового банку) схвалила Проект «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» для надання Україні кредиту на 200 мільйонів доларів для реалізації заходів щодо підвищення ефективності, якості та прозорості системи вищої освіти країни.

Дані кошти будуть спрямовані на закупівлю сучасного обладнання, створення лабораторій для студентів та науковців, проведення ремонтних робіт для підвищення ефективності освітнього простору в університеті. Зокрема, на закупівлю сучасної комп’ютерної техніки та програмного забезпечення для підвищення інформатизації в університетах, а також забезпечення високого рівня навчання, в тому числі і дистанційно.

Основними цілями Проекту є підвищення конкурентоспроможності здобувачів вищої освіти на ринку праці шляхом оновлення підходів до навчання, викладання та наукової діяльності відповідно до викликів сучасності. Крім того, не менш важливим є повернення вищим навчальним закладам України авторитетності серед студентів, у тому числі на міжнародному рівні.

Міністерство освіти і науки України у якості відповідального виконавця буде здійснювати реалізацію Проекту протягом п’яти років.

«Україна повинна забезпечити випереджаючі темпи розвитку економіки, щоб вийти на рівень розвинутих економік світу. Я розумію на скільки якість вищої освіти впливає на економічний розвиток країни, а тому залучені кошти - це вдалі інвестиції Уряду в наше економічне майбутнє. Ми працюємо над пошуком фінансових ресурсів для досягнення згаданих цілей», - наголосив заступник Міністра фінансів Олександр Кава.

Найближчим часом відбудуться заходи щодо підписання відповідної Угоди між Україною та МБРР та формування критеріїв для відбору вищих навчальних закладів, що братимуть участь у Проекті.

Довідково

Проект «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» розроблений з метою підвищення суспільної довіри до системи вищої освіти в цілому та запровадження новітніх методів навчання та викладання із застосуванням технологій дистанційного навчання, які забезпечать отримання відповідних знань і навичок для випускників вузів, що будуть відповідати вимогам ринку праці та суспільства в цілому.

Источник: mof.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович