19.12.2018 06:44
Просмотров: 4017

Мінрегіон запропонував свій варіант поділу Харківської області на райони. Карта

Мінрегіон запропонував свій варіант поділу Харківської області на райони. Карта

У Харкові обговорили новий адміністративно-територіальний устрій регіону.

Представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства 17 грудня презентували у Харкові своє бачення укрупнення районів області під час круглого столу «Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Харківщини».

— Ми сьогодні не плануємо презентувати остаточну версію чи прийняте рішення з приводу як базового, так і субрегіонального рівня. Хотіли б представити бачення міністерства. Це перше наше бачення можливого адміністративно-територіального устрою на базовому та субрегіональному рівні Харківської області, — зазначив представник Мінрегіонбуду Микола Рубчак.

До речі, Харківщина стала першою областю України, де Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства презентувало своє бачення моделі поділу регіону на райони. Київ пропонує створити на Харківщині чотири центри — у Харкові, Куп’янську, Ізюмі та Первомайському.

— Підкреслюю, немає жодного рішення, є окрема точка зору окремих експертів, — наголосив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

За результатами круглого столу було прийнято резолюцію, згідно з якою членам робочої групи доручено підготувати проект карти-схеми нових укрупнених районів Харківської області з відповідними обґрунтуваннями. Формуватимуться також пропозиції щодо законодавчого визначення обсягів повноважень місцевих рад та їх виконавчих органів регіонального, субрегіонального та базового рівнів.

— До 15 січня узагальнимо всі пропозиції. Потім будемо вже говорити про конкретику, — підкреслив Сергій Чернов.

Источник: slk.kh.ua

Автор: Андрій Соха

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: харьков

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович