02.06.2021 07:53
Просмотров: 802

Мінсоцполітики поглиблює співпрацю з представниками церков та релігійних організацій щодо протидії домашньому насильству

Мінсоцполітики поглиблює співпрацю з представниками церков та релігійних організацій щодо протидії домашньому насильству

Заступниця Міністра соціальної політики з питань євроінтеграції Ольга Ревук 1 червня 2021 року взяла участь у засіданні «круглого столу» з представниками церков та релігійних організацій щодо взаємодії з питань протидії домашньому насильству.

Учасники зустрічі наголосили на необхідності об’єднання зусиль держави та громадянського суспільства для реалізації програм запобігання та протидії домашньому насильству, у тому числі з огляду на зростання кількості випадків домашнього насильства, спричиненого наслідками пандемії COVID – 19.

«Потрібно пам’ятати, що за кожним випадком домашнього насильства залишається людина та її життя, безпека, які є найвищою цінністю держави, тому такі зустрічі покликані напрацьовувати певні механізми, завдяки яким буде мінімізовано проблему домашнього насильства», – зазначила Ольга Ревук.

Заступниця Міністра поінформувала учасників про основні напрями Державної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року, а також озвучила ті проблемні питання, над якими ще варто активно працювати.

Під час зустрічі розглядалися, зокрема, першочергові кроки у сфері протидії домашньому насильству, Ольга Ревук наголосила на важливості проведення превентивних заходів для попередження нових випадків насильства, формування в суспільстві нульової толерантності до цього ганебного явища з урахуванням просвітницького потенціалу релігійних громад.

Були також обговорені і практичні заходи, де можна об’єднати зусилля держави, церков і релігійних організацій для вирішення питань превенції домашнього насильства, підтримки жертв насильства, у тому числі в умовах подолання соціально-економічних наслідків пандемії COVID – 19.

«Я переконана, що консолідуючи зусилля, державні органи влади спільно з церквами та релігійними організаціями зроблять вагомий вклад у розбудову спільної безпеки», – підкреслила Ольга Ревук.

Источник: msp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович