11.10.2020 10:43
Просмотров: 969

Міністерство закордонних справ Великої Британії подякувало СБУ за найбільшу спецоперацію за останні 30 років

Міністерство закордонних справ Великої Британії подякувало СБУ за найбільшу спецоперацію за останні 30 років

Міністерство закордонних справ Великобританії подякувало Службі безпеки України за успішне проведення спецоперації із затримання рекордної партії контрафактних сигарет. Про це британське МЗС написало у своєму офіційному твіттері.

«Королівська податково-митна служба та Служба безпеки України співпрацювали разом для протидії контрабанді тютюнових виробів. Завдяки найбільшій за останні 30 років операції було вилучено рекордну кількість незаконних сигарет - 130 мільйонів. Також припинено роботу трьох фабрик, які займалися їх виробництвом», - йдеться в повідомленні.

Британські дипломати зазначили, що мова йде про ліквідацію одного з найсерйозніших організованих злочинних угруповань Європи: «Таким чином було зекономлено понад 100 млн фунтів стерлінгів платників податків».

У цілому британська сторона високо оцінила співпрацю зі Службою безпеки України. «Боротьба із злочинними угрупованнями та викорінення корупції - важливі сфери, в яких Великобританія надає Україні підтримку. Правоохоронні органи обох країн тісно співпрацюють для боротьби з транснаціональною організованою злочинністю», - заявили в Міністерстві закордонних справ Великобританії.

Голова СБ України Іван Баканов також подякував британським колегам за підтримку: «Дуже важливо, коли ми можемо об'єднувати зусилля для боротьби зі злочинами в різних сферах - від загроз національній безпеці до протидії міжнародній контрабанді. Україна є важливою частиною загальноєвропейської системи безпеки, і така співпраця приносить відчутні результати», - зазначив він.

Нагадаємо, що масштабну операцію "Магма" СБУ провела спільно з британськими та польськими колегами влітку 2019 року. Була заблокована діяльність великого злочинного угруповання і вилучена найбільша за всю історію незалежності України контрабандна партія тютюнових виробів.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович