21.05.2019 09:33
Просмотров: 1727

Модернізовані ПТРК «Штурм-С» озброять далекобійними ракетами «Бар’єр-В»

Модернізовані ПТРК «Штурм-С» озброять далекобійними ракетами «Бар’єр-В»

Модернізовані наземні мобільні протитанкові комплекси «Штурм-С» ЗСУ будуть оснащені далекобійною протитанковою керованою ракетою «Бар’єр-В» виробництва ДККБ «Луч».

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на ОПК.

За його словами, з наступного тижня починаються випробування далекобійної протитанкової керованої ракети (ПТКР) «Бар’єр-В» в складі комплексу озброєння для вертольотів армійської авіації.

Модернізовані ПТРК «Штурм-С» озброять далекобійними ракетами «Бар’єр-В»

Після прийняття цієї ракети на озброєння вона ж має стати «далекобійною рукою» в модернізованих наземних мобільних протитанкових комплексах «Штурм-С».

Нагадаємо, радянський самохідний протитанковий ракетний комплекс «Штурм-С» для Сухопутних військ був оснащений надзвуковою ракетою 9М114 «Кокон», з радіокомандною системою наведення. Ця ракета була прийнята на озброєння у 1979 році, мала дальність ураження цілей до 5 км та броне пробиття 650 мм.

Замість старих прострочених «Коконів» модернізований протитанковий комплекс отримає українські ракети Р-2В з більшою дальністю (до 7,5 км) та потужністю (бронепробиття до 800 мм за ДЗ), з новою системою виявлення цілей вдень і вночі та іншою системою управління ракетою — по лазерному променю.

«Модернізовані «Штурми» з «Бар’єром-В», як, втім, і «Джевеліни», і «Стугни» розглядаються як засіб припинення проривів танкових частин противника вглиб оборони наших військ», — зазначив військовий експерт Сергій Згурець.

«При вмілому застосуванні це буде цілком дієва і протвережуюча ворога сила. При гарному високому вишколі особового складу протитанкові групи здатні завдати значної або навіть неприйнятний шкоди бойовим порядкам наступаючого противника», — наголосив він.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович