20.09.2020 09:22
Просмотров: 783

МОН опрацьовує питання приєднання до європейської організації публічного права

МОН опрацьовує питання приєднання до європейської організації публічного права

Міністерство освіти і науки України опрацьовує питання щодо механізму приєднання до Європейської організації публічного права на рівні держави з урахуванням норм національного законодавства. Про це повідомив т.в.о. Міністра Сергій Шкарлет під час онлайн-зустрічі з Директором ЄОПП паном Спиридоном Флогаітісом.

«Мета діяльності організації є досить конкретною та важливою, адже передбачає створення та розповсюдження знань у галузі публічного права, включаючи національне, порівняльне та європейське публічне право, права людини, екологічне право, пропагування європейських цінностей через публічне право у всьому світі. Не можна не відзначити, що результати діяльності також вражають – на сьогоднішній день ЄОПП розробила, організувала, посприяла та підтримала понад 200 освітніх, науково-дослідних та інших закладів та надала допомогу демократичним інституціям у понад 70 країнах», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Т.в.о. Міністра зазначив, що заклади вищої освіти України вже мають досвід співпраці в рамках ЄОПП. Свідченням цього є створення Одеського регіонального центру ЄОПП у 2010 році на базі Національного університету «Одеська юридична академія». Окрім того, у 2011 році до лав організації долучився один із провідних ЗВО України, який займається підготовкою висококласних юристів, – Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. У 2018 році Національний авіаційний університет розпочав роботу з ЄОПП шляхом укладання Меморандуму про взаєморозуміння.

«Хотів би подякувати за можливість для українських закладів вищої освіти долучатися до спільних з європейськими партнерами ініціатив, що сприяє більш тісному співробітництву щодо підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері права», – наголосив Сергій Шкарлет.

Також він розповів, що задля приєднання до Організації необхідно витримати певну процедуру, яка передбачає такі кроки:

● погодження із заінтересованими міністерствами;

● отримання висновку правової експертизи від Міністерства юстиції;

● схвалення Кабінетом Міністрів України;

● направлення схваленого Урядом України документа на розгляд Офісу Президента України.

Директор ЄОПП Спиридон Флогаітіс звернув увагу на зацікавленість продовження ефективного діалогу для повноцінного оформлення співпраці з Україною на державному рівні.

Источник: mon.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: ес, кабмин

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович