12.06.2021 06:10
Просмотров: 789

МОЗ пояснив різницю між міжнародним свідоцтвом про вакцинацію та «ковідним сертифікатом» (ВІДЕО)

МОЗ пояснив різницю між міжнародним свідоцтвом про вакцинацію та «ковідним сертифікатом» (ВІДЕО)

Міністерство охорони здоров’я України дало пояснення щодо відмінностей між міжнародним свідоцтвом про вакцинацію та так званим «ковідним сертифікатом». Головне, що слід пам’ятати — українці, яких щепили двома дозами вакцини від COVID-19, вже можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. А ковідний сертифікат ще розробляється і його запустять тільки в липні поточного року.

Отже, різниця між двома документами:

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію — це український документ, який використовується для закордонних подорожей та відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Він свідчить про те, що людина повністю вакцинована проти COVID-19. Його можна отримати лише в паперовій формі в сімейного лікаря чи в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я.

«Ковідний сертифікат» — це аналог цифрового COVID-сертифіката ЄС, який свідчить про вакцинацію, негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19. Цей документ планують запустити в липні. Його можна буде отримати як у цифровій, так і в паперовій формі.

Детальніше про це розповідає Марія Карчевич, гендиректорка Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я МОЗ України:

Також про ці документи розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду:

«Перший — це Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Документ видається після проходження повного циклу вакцинації і використовуватиметься для перетину державних кордонів тих країн, які визнаватимуть це свідоцтво.

Другий (ковідний сертифікат) ще у стадії розроблення та буде запроваджений після затвердження міжнародних вимог ЄС та ВООЗ. Орієнтовно плануємо запуск на липень. Сертифікат можна буде отримати як у паперовій формі в закладах охорони здоров’я, так і в електронній — через Дію.

Окрім того, документ міститиме інформацію не лише про вакцинацію, але й про негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19 та наявність антитіл», — зауважив Прем’єр-міністр.

Зазначимо, що згідно дослідження щодо ставлення українців до запровадження COVID-паспортів, 27% — за, 34% — проти, а 30% — байдуже.

Источник: itc.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович