24.03.2020 09:57
Просмотров: 966

МОЗ розповіло про правила поводження із їжею з доставки

МОЗ розповіло про правила поводження із їжею з доставки

Заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко закликав дотримуватися правил гігієни під час замовлення їжі з доставкою.

«Ми повинні дбати про свою особисту гігієну. У першу чергу це чисті руки. Тому коли ми розпаковуємо упаковку, ми перекладаємо продукти харчування у свою домашню тару, яка є оброблена, мита і чиста. Усе інше ми передаємо на утилізацію, миємо руки під проточною водою щонайменше 45 секунд, гарно обробляючи їх милом. При цьому антибактеріальне мило не рекомендовано використовувати. Достатньо звичайного мила і проточної води», – сказав Ляшко у відповідь на питання Радіо Свобода.

Він додав, що неможливо, щоб упаковку продуктів робила хвора людина, оскільки процес приготування та упаковки харчування повинен відбуватися відповідно до принципів HACCP (система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок).

«Для цього є контрольні органи. І суб’єкт господарювання, який забезпечує підготовку продуктів харчування для доставки в тому числі людям, які перебувають на самоізоляції, зобов’язаний щоранку впродовж зміни контролювати наявність хвороби, у тому числі респіраторної хвороби у своїх працівників. При появі таких симптомів він зобов’язаний відсторонити людину від роботи. Для цього є ряд нормативно-правових актів, які це чітко передбачають. Тому система HACCP має певні критичні точки, через які відбувається щоденний контроль», – розповів Ляшко.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня. Громадян закликають якомога рідше залишати свої домівки.

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович