16.05.2021 07:27
Просмотров: 785

МЗС прокоментувало заяву Путіна про Україну як «антипода Росії»

МЗС прокоментувало заяву Путіна про Україну як «антипода Росії»

Заява російської сторони про перетворення України на «антипод Росії» демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в Україні, ідеться в коментарі українського Міністерства закордонних справ.

«Українці як суверенна нація самостійно визначають вектор свого розвитку без прив‘язки до третіх сторін. Ні російські танки, ні провісники токсичних ідей «русского мира» не змогли і не зможуть зупинити трансформацію України на сучасну європейську демократичну державу. Росія інвестувала значні ресурси, аби зробити цей шлях максимально складним. Україна змушена вживати рішучих заходів у відповідь. Це стосується і боротьби проти дезінформації, і нейтралізації агентів зовнішнього впливу, і ліквідації осередків, які підривають структурні реформи в нашій державі», – вказано в коментарі, наданому Радіо Свобода речником зовнішньополітичного відомства України Олегом Ніколенком.

«Географію змінити не можна. Після завершення російсько-українського збройного конфлікту та деокупації українських територій Україні та Росії доведеться співіснувати на основі взаємної поваги та невтручання у внутрішні справи. І чим швидше керівництво РФ усвідомить цей факт, тим раніше воно зможе сконцентруватися на вирішенні першочергових проблем російського населення. На нашу думку, як раз саме цього і чекають громадяни Росії від російської влади», – додають в МЗС України.

Президент Росії Володимир Путін 14 травня вперше прокоментував домашній арешт свого кума, депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука, російський лідер також у цілому оцінив стан відносин України та Росії.

«Схоже, тепер усіх в Україні, хто працює з Російською Федерацією, притягуватимуть до відповідальності», – цитує Путіна державна інформагенція «РИА Новости».

Російський лідер також дав зрозуміти, що сприймає Україну як загрозу безпеці Росії.

«Судячи з усього… Україну повільно, але невідворотно перетворюють на якийсь антипод Росії, на якусь Антиросію, в якийсь майданчик, з території якого ми постійно, судячи з усього, будемо отримувати новини, які потребуватимуть особливої з нашого боку уваги з точки зору гарантування безпеки Російської Федерації», – наводить слова Путіна інша російська державна інформагенція ТАСС.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення, називаючи протистояння «внутрішньоукраїнською кризою» і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович